Ingezonden persbericht

Het nieuwe platform voor filmstudenten: Studentenfilms.info

HILVERSUM, 20050130 -- Het Nederlands Instituut voor Mediakunst probeerde het al eens eerder met 'xposer'. Dat project faalde echter al na een korte periode. In januari zijn twee studenten gestart met hetzelfde doel dat het eerdergenoemde project had: een website en platform voor filmstudenten ontwikkelen waarbij studenten hun eigen speelfilms en documentaires op internet kunnen zetten. En vooralsnog lijkt het project Studentenfilms.info met succes te verlopen.


Studentenfilms.info is een website waar elke student of videoamateur de kans krijgt om zijn eigen werk te laten zien aan een groot publiek. Voor elke film die online gezet wordt is 20 megabyte op een snelle server beschikbaar. Een limiet aan het aantal films is er niet, tevens zal er geen reclame op de site te vinden zijn.

Uiteraard is het ook mogelijk om alleen films te bekijken. Aan elke film kan de bezoeker een cijfer toekennen; hierdoor kan de bezoeker altijd een top 10 van beste films inzien. Ook is het mogelijk om bij elke film een persoonlijke boodschap achter te laten en meer achtergrondinformatie van de filmmaker op te vragen.

Studentenfilms.info moet het platform worden voor elke videoamateur of filmstudent die zijn of haar eigen werk wil laten zien aan een groter publiek.

Zie www.studentenfilms.info



Ingezonden persbericht