Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

18-01-2005
Proefafsluiting doorgaande verbinding Middengebied .

Het college van B&W heeft besloten vier weken lang een proef te doen met het afsluiten van de doorgaande route Boezelgracht - P.C. Hooftgracht op het Middengebied in Volendam. De proef vindt plaats van 31 januari t/m 25 februari a.s. Ter hoogte van de Kaper worden paaltjes geplaatst, zodanig dat het langzame verkeer wel normaal gebruik kan blijven maken van deze verbinding.
Uit verkeerstellingen is gebleken dat op deze route gemiddeld 1200 auto's per etmaal rijden, tegenover zo'n 800 in andere 30 km/h straten in onze gemeente. Tijdens de ontwikkeling van het Middengebied is er in voorzien dat de ontsluiting van de eerste en de tweede fase van deze woonwijk zou plaatsvinden via respectievelijk de Bootslot en de Dijkgraaf de Ruiterlaan (zwembad).
Gezien het aantal verkeersbewegingen dat 1½ keer zo groot is als in andere 30 km/h straten wordt verondersteld dat veel automobilisten de route Boezelgracht - P.C. Hooftgracht als doorgaande route gebruiken richting het zwembad v.v. De proef moet nu uitwijzen hoe hoog de verkeersdruk wordt in andere straten in deze woonwijk. Mede aan de hand van deze informatie wordt in een later stadium een beslissing genomen over het al dan niet definitief afsluiten van de doorgaande route.