Stadsdeel Amsterdam-Noord

Informatieavond voor detailhandel over energie

Hoe 20% op energierekening besparen

Stadsdeel Amsterdam-Noord organiseert op maandagavond 31 januari een informatiebijeenkomst over detailhandel en energie. Alle detailhandelaren van Amsterdam-Noord zijn uitgenodigd vanaf 18.30 uur in het stadsdeelhuis. Bob Plantinga, portefeuillehouder Economische Zaken opent de bijeenkomst.

Tijdens de bijeenkomst geeft een energie-adviseur praktische informatie over hoe de energiekosten omlaag kunnen door het nemen van energiebesparende maatregelen. Nadruk komt te liggen op besparingsmogelijkheden bij koeling, verlichting en open entrees. Daarnaast wordt informatie gegeven over de mogelijkheden voor duurzame energie. Met de energiemaatregelen kan tot 20% op de energierekening worden bespaard.

De energiekosten worden met de stijgende energieprijzen een steeds grotere kostenpost. Naast deze bedrijfskosten, staat het onderwerp energie al langere tijd in de publieke belangstelling vanwege het versterkte broeikaseffect. Het broeikaseffect laat de temperatuur op aarde stijgen en dit heeft weer nadelige gevolgen voor mens en natuur. Als stadsdeel vinden we het daarom van groot belang om een bijdrage te leveren aan een beter (ondernemers-)klimaat. Een goed klimaat begint in Amsterdam-Noord.

Tijdens de bijeenkomst Detailhandel & Energie kan een kosteloos energieonderzoek worden aangevraagd. Dit betekent dat een adviseur in de detailhandel komt kijken naar de mogelijkheden om energie te besparen. Een advies op maat!