CDA

31 januari:

Expertmeeting over lokale drugsoverlast

Op maandag 31 januari 2005 vindt, van 19.00 tot 21.00 uur, in de Dreeskamer in de Tweede Kamer een expertmeeting over lokale drugsoverlast plaats. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Tweede Kamerlid Cisca Joldersma.

De Haagse agenda van het afgelopen half jaar is vooral beheerst door veiligheid, integratie en terrorisme. Andere problemen leken daardoor weleens te worden ondergesneeuwd. Het CDA vindt het tijd om de bakens te verzetten. Veel gemeenten en burgers hebben last van drugsoverlast. De afgelopen jaren hebben we daarover verschillende mensen gesproken en diverse locaties bezocht. Het gaat dan om het lokale drugsbeleid; drugsoverlast op straat, drugstoerisme, drugsoverlast rond zorginstellingen en medicinale cannabis. Wat doen we bijvoorbeeld met wiettelers die in woonhuizen hun plantage bouwen? Er zijn politieke partijen die elke keer weer denken door legalisering alle overlastproblemen aan te kunnen pakken.

Cisca Joldersma wil hierover in gesprek gaan met mensen die vanuit hun beroep met deze problematiek te maken hebben, zoals gemeenteraadsleden, ambtenaren en andere experts. Zij kunnen zich voor deze bijeenkomst opgeven door uiterlijk vrijdag 28 januari aanstaande een e-mail te sturen naar: s.weber@tweedekamer.nl. Zij ontvangen dan zo spoedig mogelijk nader bericht.