Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Uitnodiging voor de media

FAO/Netherlands conference on Water for Food and Ecosystems

24 januari 2005 -

Minister Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) zit van 31 januari t/m 4 februari in het Nederlands Congrescentrum in Den Haag de 'FAO/Netherlands Conference on Water for Food and Ecosystems' voor. Deze conferentie over duurzaam waterbeheer voor landbouw en natuur wordt georganiseerd door het ministerie van LNV en het ministerie Buitenlandse Zaken samen met de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties FAO. Prins Willem-Alexander houdt een openingsspeech en is voorzitter van de ministeriële bijeenkomst op 3 februari. Ook directeur-generaal Diouf van de FAO houdt een toespraak.

In internationaal verband zijn afgelopen jaren doelstellingen geformuleerd en afspraken gemaakt voor het bereiken van een duurzaam waterbeheer. Dit sluit aan bij het realiseren van de internationaal afgesproken Millennium Development doelstellingen. Met de conferentie wil minister Veerman de uitvoering van deze afspraken stimuleren. Er is nu geen behoefte aan weer nieuwe doelstellingen, maar aan instrumenten en methoden om de bestaande doelstellingen te realiseren. De slogan van de conferentie is dan ook: Make it happen! Tijdens de conferentie worden goede voorbeelden uit de praktijk en werkbare oplossingen gepresenteerd. Gedetailleerde informatie over de onderwerpen van de conferentie en het voorlopige programma zijn te vinden op de website van het ministerie van LNV. Daar vindt men ook een link naar informatie op de site van de FAO.

Vertegenwoordigers van de media kunnen vrijwel de gehele conferentie bijwonen. Alleen de receptie in de Ridderzaal (2 februari) en de ministeriële bijeenkomst (3 februari) zijn niet voor hen toegankelijk. Strikte eis is dat men zich uiterlijk 28 januari aanmeldt bij een van onderstaande persvoorlichters van LNV. Vervolgens ontvangt men op maandag 31 januari in het Nederlands Congrescentrum in Den Haag op vertoon van paspoort of perskaart een toegangspas.

Aanmelden bij:
Cindy Heijdra, tel. (070) 378 51 07
Ton van der Molen, tel. (070)