Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

25-01-2005
Aanleg fietspad Wilgenlaan

Op maandag 31 januari a.s. wordt gestart met de aanleg van het vrij liggende fietspad langs de Wilgenlaan. Dit werk wordt in 3 fasen uitgevoerd waarbij eerst het gedeelte tussen de Beukenlaan en de Populieren wordt aangepakt. Hierbij wordt het fietspad aangelegd en worden enkele parkeervakken aangepast. Met verkeersstremmingen voor autoverkeer moet gedurende deze werkzaamheden rekening worden aangehouden. Fietsverkeer ondervindt daar minder last van. Deze fase duurt ca. 2 weken.
In de 2e fase wordt het gedeelte tussen de Beukenlaan en de Schoolstraat uitgevoerd. Hierbij wordt naast de genoemde werkzaamheden tevens een verhoogde kruising aangelegd. Bij de aanleg van deze verhoogde kruising is de Wilgenlaan afgesloten voor doorgaand verkeer.

Wanneer het gedeelte langs de Wilgenlaan is afgerond wordt deze weer opengesteld voor het verkeer en wordt de verhoogde kruising in de Schoolstraat aan de zijde van de Plutostraat aangepast en wordt tevens het laatste gedeelte fietspad aan de zijde van het stadion van FC Volendam doorgetrokken. De 2e en 3e fase duren samen ca. 3 weken. Dit alles uiteraard ijs- en wederdienende.
Het doorgaande autoverkeer wordt geadviseerd tijdens deze werkzaamheden gebruik te maken van de Saturnusstraat.