Gemeente Middelburg

Welkom op de tekstsite van de Gemeente Middelburg


---

None

Persbericht 25 januari 2005

Burgemeester Schouwenaar opent Amaliapark

Burgemeester Koos Schouwenaar opent op maandag 31 januari om 12.00 uur het Amaliapark aan de Laan der Verenigde Naties. Groenbedrijf LéTE heeft het park in 2003 aangelegd en in 2004 onderhouden. Als dank hiervoor zal algemeen directeur J. Burgemeester namens het groenbedrijf een naambord van het park aanbieden.

De inrichting van het Amaliapark sluit aan bij de landschappelijke omgeving. Het park ligt in een rustig gebied en maakt deel uit van de groene long van t Zand. In het Amaliapark zijn nat en dras gebiedjes aangelegd, waardoor een gevarieerde plantengroei is ontstaan. Door de poelen krijgen ook reptielen een kans. De heer H.E. Sijsenaar, lid van natuurvereniging IVN, doet onderzoek naar nieuwe ontwikkelingen in het gebied.

Het Amaliapark is ook een prima plek om je te ontspannen. Er loopt een asfaltpad en aan de kant van sportpark de Voorborch zijn sportattributen geplaatst. Verder zijn er tafels geplaatst om aan te picknicken.

De officiële opening van park stond eerst gepland voor 7 december 2004, maar ging niet door vanwege het overlijden van Prins Bernhard. Daarom is besloten de opening te verplaatsen naar de verjaardag van haar oma, Koningin Beatrix.