Amsterdam Airport Schiphol

Kaagbaan buiten gebruik voor onderhoud en werkzaamheden aan busviaduct over A4

Persbericht / Press Release                                   
Schiphol,                                                     
27 januari 2005                                               
Van maandag 31 januari tot en met woensdag 2 februari 2005 voert Amsterdam Airport Schiphol, indien de weersomstandigheden het toelaten, regulier onderhoud uit aan de Kaagbaan. Daardoor zal deze baan dan overdag voor het vliegverkeer gesloten zijn. Het vliegverkeer zal in die periode op de overige banen worden afgehandeld.

Aanleg busbaan door de Provincie Noord Holland
Van woensdag 2 februari tot en met maandag 7 februari 2005 vinden, weersomstandigheden voorbehouden, 's avonds en 's nachts hijskraanwerkzaamheden plaats voor de aanleg van een busbaanviaduct over de A4 ter hoogte van Hoofddorp in opdracht van de provincie Noord Holland. Aangezien de hoogte van de hijskraan de nadering van vliegtuigen belemmert, is de Kaagbaan aan het eind van de avond en in de nacht voor landend verkeer buiten dienst. In plaats van de Kaagbaan kan de Zwanenburgbaan worden gebruikt voor landend verkeer vanuit het zuiden. Inwoners van het gebied ten zuiden van de Zwanenburg- baan kunnen in deze avonden en nachten te maken krijgen met vliegverkeer.

Regulier onderhoud
De start- en landingsbanen van Schiphol worden intensief gebruikt. Door het veelvuldig starten en landen van vliegtuigen treedt slijtage en verontreiniging op het baanoppervlak op. Om het vliegverkeer veilig te kunnen laten plaatsvinden en de baan in goede staat te houden, heeft iedere start- en landingsbaan regelmatig een opknapbeurt nodig. Het onderhoud aan de Kaagbaan tussen 31 januari en 2 februari 2005 betreft regelmatig terugkerende werkzaamheden, zoals het bijschilderen van de belijning op de baan, het schoonmaken van de baanverlichting en de bebording en het plaatsen van nieuwe windzakken. Ook worden er aanpassingen gedaan aan de lichtinstallatie van de Kaagbaan.

Actuele informatie
De luchthaven publiceert actuele informatie over baanonderhoud op www.schiphol.nl/baanonderhoud.

010-2004/kv/pk


Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl
---- --