Partij van de Arbeid


Den Haag, 27 januari 2005


Meer Rood in Bedrijf


PvdA op locatie in discussie over dagindeling


Maandag 31 januari brengen PvdA Tweede-Kamerleden Hannie Stuurman, Kris Douma, Nebahat Albayrak, Pauline Smeets, Gerdi Verbeet en Frank Heemskerk een bezoek aan een drietal bedrijven in Utrecht en Tilburg. Tijdens het werkbezoek wil de PvdA zich informeren over de wensen en behoeftes van zowel werkgevers als werknemers met betrekking tot het thema dagindeling, maar daar blijft het niet bij. Tevens willen de Kamerleden weten welke oplossingsmogelijkheden werkgevers en werknemers hebben bedacht, en hoe zij daarover samen afspraken maken.


Om 9.30 uur zijn Frank Heemskerk, Kris Douma en Gerdi Verbeet te gast bij Van der Wal Internationaal Transport, Nijverheidsweg 33 in Utrecht. Dit bedrijf probeert deeltijdwerk en de combinatie van arbeid en zorgtaken mogelijk te maken in de transportsector.


De PvdA-ers Stuurman, Smeets en Albayrak brengen om 10.00 uur een bezoek aan Fuji Photo Film, Oudenstaart 1 in Tilburg. Hier zal ondermeer worden gesproken over flexibele roosters (bijvoorbeeld: wat te doen als iedereen op hetzelfde moment vrij wil zijn) en telewerken.


De PvdA-delegatie is om 14.00 uur te gast bij Interpolis, Spoorlaan 298 in Tilburg. Naast een rondleiding door het bedrijf gaan de Kamerleden met medewerkers en de leiding van het bedrijf in gesprek over de thema s zorg en werk, telewerken en herintreden. Rond 16.00 uur wordt het werkbezoek afgesloten met een weergave van de bevindingen van deze dag en een korte discussie.


Door aandacht te geven aan leven en werken op maat willen de leden van de PvdA-fractie de mogelijkheden die bestaan om arbeid efficiënter en effectiever te combineren met andere activiteiten, zoals de zorg voor kinderen, zichtbaar maken. De PvdA vindt het van groot belang dat iedereen die dat wil, arbeid en zorg kan combineren. Dat vereist niet alleen goede voorzieningen voor kinderopvang en geschikte openingstijden van winkels en dergelijke, maar vooral een goede coördinatie van arbeidstijden tussen werkgever en werknemer.