Gemeente Dinkelland


Afdeling PBC, team Communicatie

PERSBERICHT

Van: Birgit Boode
Datum: 27 januari 2005

Gemeente Dinkelland ondertekent overeenkomst inzake aanbrengen van lichtreclames

Gemeente Dinkelland ondertekent overeenkomst inzake aanbrengen van lichtreclames

Op maandag 31 januari a.s. ondertekenen de gemeente Dinkelland en de firma Eilders Reklame uit Nijverdal een overeenkomst inzake het aanbrengen van lichtreclames aan lichtmasten in de gemeente Dinkelland.

Toelichting
Er is een overzicht gemaakt van potentiële wegen/weggedeelten die voor plaatsing van de lichtreclames in aanmerking komen; dit zijn in het algemeen - onderdelen van - doorgaande routes, waarbij uitgangspunt is dat in beginsel locaties binnen de bebouwde kom worden gekozen. Daarnaast is een aantal uitvoeringsaspecten opgesteld zoals verkeersveiligheid, keuze van het type lichtmasten en instandhouding van lichtmasten. Ook worden de lichtreclames getoetst aan welstandsaspecten.

In de welstandsnota staan criteria waaraan objecten per gebied moeten voldoen. Bij het plaatsen van de lichtmasten moet bijvoorbeeld rekening gehouden worden met het karakter van de kernen, de borden moeten een duidelijke verwijzingsfunctie hebben naar bedrijven en er wordt bijvoorbeeld naar de verlichting gekeken.

De firma Eilders heeft ervaring met het plaatsen van lichtbakken aan lichtmasten. Inmiddels heeft de firma een eerste marktverkenning gedaan waaruit mag worden afgeleid dat er belangstelling vanuit het bedrijfsleven en de middenstand bestaat.

Met de firma Eilders is de overeenkomst gesloten dat dit bedrijf gedurende 5 jaar (behoudens eventuele verlenging) het alleenrecht geeft op plaatsing van de lichtbakken aan gemeentelijke lichtmasten. Dat betekent dat eventuele andere aanvragen daartoe zullen worden afgewezen.

Mededelingen voor de redactie:

Wij nodigen u van harte uit om bij deze ondertekening aanwezig te zijn op 31 januari 2005 om 17.30 uur in het gemeentehuis in Denekamp.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Birgit Boode, afdeling PBC, op telefoonnummer

(0541) 854 185, of een e-mail sturen naar b.boode@dinkelland.nl.

---- --