Gemeente Rotterdam

Nr. 5
28 januari 2005

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 31 januari t/m 6 februari 2005

Wethouder Bolsius geeft startsein proefinzameling PET-flesjes Wethouder Lucas Bolsius (Sociale zaken, Wijken en Buitenruimte) geeft op maandag 31 januari om 14.00 uur, samen met staatssecretaris Pieter van Geel (VROM) het startsein voor een proef met de gescheiden inzameling van PET-flesjes (tot 0,75 liter) voor recycling. Het startsein wordt gegeven bij het Zadkine College Rotterdam aan de Benthemstraat 6 door het plaatsen van de eerste PET-bak. (Voor meer informatie: Communicatie Roteb, Stephan van Hoorn, tel. 010 - 245 83 88)

Wethouder Bolsius onthult plaquette Veerhaven
Wethouder Lucas Bolsius (Sociale zaken, Wijken en Buitenruimte) onthult op maandag 31 januari samen met Boudewijn Vester (portefeuillehouder Buitenruimte van de Centrumraad) een plaquette in de Veerhaven. Vanaf 16.30 uur is de inloop in Maritime Hotel / Zeemanshuis, Willemskade 13. De onthulling vindt plaats tijdens de oplevering van het gebied rond de historische haven in het Scheepvaartkwartier. De monumentale Veerhaven is hersteld. Oude bomen zijn gerooid en er zijn nieuwe bomen teruggeplaatst. Ook is de verharding van de trottoirs vervangen en zijn er nostalgische straatlantaarns en nieuwe bankjes geplaatst. Bij het onderhoudsproject is samengewerkt tussen de gemeente en verschillende sponsoren. De plaquette wordt onthuld als herinnering aan deze samenwerking. (Voor meer informatie: Coördinatiebureau Centrum, Philip Stolk, tel. 010 - 417 24 05)

Drie wethouders geven startschot voor pilot 'Elke dag bewegen' Op dinsdag 1 februari om 9.00 uur op het schoolplein van basisschool de Boog in de Kedoestraat 102 (Schiemond) geven de wethouders Nico Janssens (Sport), Marianne van den Anker (Volksgezondheid) en Leonard Geluk (Onderwijs) het startschot voor de pilot 'Elke dag bewegen'. De pilot is een onderdeel van het actieprogramma 'Voeding en Beweging', waarmee de gemeente Rotterdam het probleem van bewegingsarmoede en overgewicht bij kinderen en jongeren gaat aanpakken. Aan de pilot doen twee scholen mee in de deelgemeenten Delfshaven en Charlois, met groep 3 en groep 7. Leerlingen krijgen in plaats van 2 keer, 5 keer per week gymles. In overleg met de scholen wordt een programma bewegingsonderwijs op maat gemaakt. Daarnaast is er een lespakket ontwikkeld, waarin de kinderen leren over de balans tussen voeding en beweging. Bij het pilot zijn de onderwijsbesturen en de deelgemeenten betrokken en drie gemeentelijke diensten betrokken, te weten Gemeentelijke Gezondheisdienst (GGD), Dienst Stedelijk Onderwijs (DSO) en Sport en Recreatie (SenR). (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Paul Tissingh, tel. 010 - 417 35 15 of 06 - 51 07 47 91)

Wethouder Geluk opent conferentie over Reboundvoorzieningen MBO Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) opent op woensdag 2 februari om 10.30 uur de miniconferentie over Reboundvoorziening MBO, in kamer 120 van het stadhuis. Doel van deze miniconferentie is het vaststellen van contouren voor een samenwerkingsverband tussen onderwijs en jeugdzorg in het MBO. Een dergelijke voorziening voor het MBO ontbreekt momenteel in Rotterdam. De conferentie wordt georganiseerd door het Convenant Beroepsonderwijs Ontketend. Dit convenant is in 2002 afgesloten tussen de gemeente Rotterdam, de drie grote schoolbesturen van het VMBO, de twee ROC's en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om het toenemend voortijdig schoolverlaten tegen te gaan. (Voor meer informatie: Dienst Stedelijk Onderwijs, Silvia van Eijsden, tel. 010 - 891 47 19)

Wethouder Geluk opent nieuwe etage basisschool De Pijler Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integeratie) opent op woensdag 2 februari om 13.00 uur de nieuwe etage van basisschool De Pijler aan het W.G. Witteveenplein 10. De nieuwe etage heeft vijf lokalen, twee kantoortjes en een ouderkamer. Basisschool De Pijler hanteert een dubbele wachtlijst en is daarom een gemengde school met 40% allochtone en 60% autochtone leerlingen. Met de ouderkamer wil de school een ontmoetingsplaats creëren voor alle ouders waar de verscheidenheid aan culturen bij elkaar kan komen. (Voor meer informatie: Openbare basisschool De Pijler, Moniek van Duuren, tel. 010 - 290 02 90).

Wethouder Bolsius verricht opening speelplek Jacob Loisplein Wethouder Lucas Bolsius (Sociale zaken, Wijken en Buitenruimte) verricht op woensdag 2 februari om 14.30 uur de officiële opening van de speelplek aan het Jacob Loisplein. De afgelopen twee jaar is door de werkgroep Speelplekken Provenierswijk, samen met buurtbewoners, deelgemeente en vele betrokken instanties, gewerkt aan de herinrichting van de Jacob Loisstraat. Door de herinrichting van het plein is de kwaliteit van de buitenruimte verbeterd en is een voetbalplek voor kinderen gerealiseerd. Een sociaal beheergroep is ingesteld om toe te zien dat de omgeving schoon, heel en veilig blijft. Aan de groep nemen, naast de Deelgemeente Noord en de Werkgroep Speelplekken, diverse gemeentelijke diensten deel, waaronder Politie, Roteb, Gemeentewerken, Opbouwwerk en Sociaal Cultureel Werk. (Voor meer informatie: Communicatie deelgemeente Noord, Faryal Gilliot, tel. 010 - 443 99 99)

Burgemeester Opstelten spreekt tijdens de Tiger Business lounge Burgemeester mr. Ivo Opstelten spreekt op donderdag 3 februari om 18.15 uur tijdens de Tiger Business Lounge, die plaats vindt in De Doelen gelegen aan het Kruisplein 40. De Tiger Business Lounge is een onderdeel van de 34e editie van het International Film Festival Rotterdam. Burgemeester Opstelten is ambassadeur van de business lounge, die inmiddels 18 leden telt. De avond is bedoel om het belang van het festival voor de stad Rotterdam te blijven benadrukken aan de leden en hun relaties. Het Filmfestival probeert door deze avond meer leden te werven, die betrokken willen raken bij het festival. (Voor meer informatie: International Filmfestival Rotterdam, Hester Barkey Wolf-Lambooij, tel. 010 - 890 90 90)

Wethouder Hulman aanwezig bij 75 jarig jubileum schaakvereniging Hillegersberg Wethouder Stefan Hulman (o.a.Cultuur) is op zaterdag 5 februari om 13.30 uur aanwezig bij het 75 jarig jubileum van de schaakvereniging Hillegersberg. Wethouder Hulman is aanwezig voor de overhandiging van het lustrumblad. Aansluitend neemt hij deel aan een partij simultaan schaken met grootmeester John van der Wiel. Het lustrum wordt gevierd in het Rheumaverpleeghuis, Van Beethovenlaan 60. (Voor meer informatie: schaakvereniging Hillegersberg, dhr. R. Ouwehand, tel. 010 - 421 74 35 of Communicatie Bestuursdienst, Lennart de Jong, tel. 010 - 417 35 11)

Burgemeester Opstelten verkoopt mok erwtensoep voor benefietactie 'Rotterdam draaft door' Burgemeester mr. Ivo Opstelten verkoopt op zondag 6 februari om 12.00 uur in de omgeving van de Koopgoot een mok erwtensoep. De opbrengst komt ten goede van de benefietactie 'Rotterdam draaft door'. Deze actie, georganiseerd door jonge ambtenaren van de gemeente Rotterdam, bestaat uit het verkopen van 1000 liter erwtensoep aan winkelend publiek in de binnenstad van Rotterdam. Alle ingrediënten zijn gesponsord door Rotterdamse bedrijven en de 1000 liter soep wordt bereid door het Albeda College. Met deze daad wordt er geld ingezameld voor: Big Brother Big Sister (voorheen stichting Match), de Voedselbank Rotterdam en de Stichting Kinderhulp Sri Lanka. De jonge ambtenaren van de gemeente Rotterdam verkopen zelf de erwtensoep in het centrum van de stad. (Voor meer informatie: Gemeentewerken, Saskia Rietvelt, tel. 010 - 489 66 42)

noot voor de redactie/