Cap Gemini Ernst & Young



AlpInvest Partners kiest Capgemini voor outsourcing van IT-infrastructuur management

AlpInvest Partners N.V. besteedt haar infrastructuur management voor de komende vijf jaar uit aan Capgemini. Hiertoe tekenden beide partijen onlangs een contract. Capgemini draagt zorg voor de complete IT-infrastructuur waaronder het server- , netwerk- en desktopbeheer. Voor de 100 medewerkers van AlpInvest in Amsterdam, Antwerpen, Frankfurt en New York lanceert Capgemini een 7x24 uurs Servicedesk. Het contract omvat tevens de vernieuwing van de huidige desktop-apparatuur.

Over Capgemini

Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van consulting-, technology- en outsourcing-diensten. Daarbij werkt de onderneming op een onderscheidende manier samen met zijn klanten aan het behalen van snellere, betere en meer duurzame resultaten: de Collaborative Business Experience. Deze innovatieve samenwerking krijgt vorm door een sterk netwerk van technologiepartners, bewezen methoden en hulpmiddelen en een sterk op samenwerking gerichte mentaliteit in de dagelijkse praktijk. Hiermee helpt Capgemini organisaties om nieuwe groeistrategieën te ontwikkelen en de mogelijkheden van technologie optimaal te benutten.

Capgemini heeft wereldwijd ongeveer 55.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2003 een omzet van 5,75 miljard euro.

Het hoofdkantoor van Capgemini Group is gevestigd in Parijs. Meer informatie over specifieke dienstverlening, kantoren en research is beschikbaar op: www.nl.capgemini.com

Over AlpInvest Partners

AlpInvest Partners is een van de grootste private equity investeerders ter wereld met meer dan EUR 20 miljard vermogen onder beheer. Circa 80% van deze fondsen wordt door AlpInvest Partners geïnvesteerd in private equity fondsen (hetzij direct hetzij middels 'secondary'transacties). Daarenboven wordt door AlpInvest Partners rechtstreeks in ondernemingen geïnvesteerd. In dit kader fungeert AlpInvest Partners óf als lead investor in buy-outs in de Benelux en Duitsland óf als co-investeerder in Europa en de Verenigde Staten. Bovendien beheert AlpInvest Partners een mandaat voor mezzanine investeringen in Europa en de Verenigde Staten. De fondsen worden beheerd door circa 100 medewerkers waarvan 60 investment professionals vanuit kantoren in Amsterdam, Antwerpen, Frankfurt en New York. AlpInvest Partners heeft als aandeelhouders, tevens investeerders, ABP, PGGM, twee van de grootste pensioenfondsen ter wereld met respectievelijk EUR 150 miljard en EUR 53 miljard onder beheer (per 31 december 2003). Meer informatie is beschikbaar op www.alpinvest.com

EINDE PERSBERICHT



Cap Gemini Ernst & Young