PERSBERICHT

Rotterdam, 31 januari 2005

Quion groeit voor derde jaar op rij met meer dan 30%

Quion, zakelijk dienstverlener binnen de hypothecaire waardeketen, heeft in 2004 aan nieuwe hypotheken een productie gerealiseerd van E 2,9 miljard. Dit is een groei van 32% ten opzichte van 2003. Ook in 2002 en 2003 was de groei van de productie ruim boven de 30%. De totale hypotheekportefeuille die Quion voor diverse financiële instellingen begeleidt, groeide met 32% en is daarmee op E 8,7 miljard gekomen. Dit zijn ruim 63.000 hypotheken. Voor 2005 verwacht Quion dat de productie opnieuw zal stijgen met meer dan 30%. De totale begeleide portefeuille eind 2005 is geprognosticeerd op E 12 miljard.

Productontwikkeling
In samenwerking met For All Finance heeft Quion in 2004 HyPool ontwikkeld. Dit is een pool van gekwalificeerde hypotheekmedewerkers, die direct inzetbaar zijn op hypotheekafdelingen van Quion-relaties wanneer er pieken zijn in de verwerking en acceptatie van hypotheken.

Nieuwe klanten
Quion heeft in 2004 haar klantenbestand fors uitgebreid. Quion begeleidt de Solide Koers Spaarhypotheek voor De Hypothekers Associatie. Binnen deze samenwerking, waarin ook DBV Verzekeringen participeert, verzorgt Quion de back-office en worden door Quion tevens de offerte opgemaakt en acceptatiewerkzaamheden verricht. Voor de spaaradministratie beschikt Quion over een moderne module binnen haar hypotheeksysteem. Voorts is een samenwerking gestart met Argenta, de vijfde grootste financiële instelling van België. GMAC RFC, dochter van General Motors, is toegetreden tot het fundingmodel van Quion. Dit betekent dat GMAC RFC één van de geldverstrekkers is voor de aan Quion gelieerde distributiekanalen. De scherpe tariefstelling van de geldverstrekkers binnen het fundingmodel heeft voor een grote distributiekracht gezorgd.

Rating
Moody's Investor Service Limited en Fitch Ratings Limited, twee onafhankelijke rating agencies, hebben de werkwijze en processen van Quion doorgelicht. Beide rating agencies hebben een goede beoordeling afgegeven voor de kwaliteit van onze dienstverlening. Quion is de eerste hypotheekservicer in Nederland met een kwaliteitskeurmerk van deze rating agencies. Marktontwikkelingen
De trend in 2004 was de stagnerende markt ten opzichte van 2003. In 2004 is de prijsconcurrentie tussen de verschillende hypotheekaanbieders verscherpt. Ook voor 2005 verwacht Quion hevige concurrentie om de marktaandelen te behouden. Voor 2005 gaat Quion uit van een gelijke marktontwikkeling als in 2004, daarbij spelen de economische onzekerheid en het verminderde consumentenvertrouwen een grote rol.

Verwachtingen
"Quion kan terugkijken op een bijzonder succesvol jaar. Wij hebben naast de groei van de portefeuille ook hard gewerkt aan de kwaliteit van onze dienstverlening. Dit heeft zich vertaald in een goede beoordeling door de rating agencies", aldus Harry Groeneveld, directievoorzitter van Quion. "Wij zien 2005 met veel vertrouwen tegemoet. Ook in 2005 spannen wij ons in om het vertrouwen van onze relaties waar te maken."

Over Quion
Quion richt zich naast het aantrekken van funding voor distributiepartners op de volledige begeleiding van hypotheken voor derden. Quion heeft een groot aantal gerenommeerde financiële instellingen als klant. Bij Quion zijn momenteel 190 medewerkers werkzaam.

Voor meer informatie
QUION Groep BV
T.G.J. Kortekaas, manager Marketing & PR
Postbus 2936
3000 CX Rotterdam
Telefoon: 010 - 242 12 69
E-mail: dick.kortekaas@quion.com
Internet : www.quion.com


---- --