Ingezonden persbericht


Management onderschat dreiging spyware

onderzoek van WatchGuard onthult kloof tussen securityprioriteiten en bedreigingen

31 januari 2005 - Tweederde (66%) van de IT-managers en beheerders wereldwijd verwacht dat spyware in 2005 een grotere bedreiging gaat vormen voor hun netwerk dan virussen of phishing attacks. Bijna evenveel (65%) zegt dat hun netwerk minder goed beschermd is tegen spyware dan tegen virussen en phishing. Toch geeft slechts 38% aan dat spyware een securityprioriteit is voor het management. 54% zegt dat het management zich vooral blijft richten op virusbedreiging. Bovendien gaf bijna driekwart (73%) aan dat meer dan de helft van de gebruikers geen idee heeft wat spyware is.

Dat blijkt uit onderzoek* van WatchGuard Technologies, Inc. (Nasdaq: WGRD), een toonaangevende leverancier van netwerkbeveiligingsoplossingen.

Spyware is een groeiende categorie kwaadaardige software die zichzelf installeert op computers zonder dat gebruikers daarvan op de hoogte zijn. De software verzamelt ongemerkt informatie over de persoon of organisatie. Spyware varieert van adware en tracking agents tot software die is ontwikkeld om een webbrowser te kapen en naar een andere locatie te leiden.

Dit onderzoek toont aan hoe bang IT-managers zijn voor spyware, terwijl vele anderen in hun organisatie nog onbekend zijn met de bedreiging , zegt Mark Stevens, chief strategy officer bij WatchGuard. Om netwerkbescherming te kunnen garanderen is het belangrijk goede voorlichting te geven. Gebruikers moeten volledig op de hoogte zijn van de securityrisico s en de financiële gevolgen van spyware-aanvallen. Bovendien moeten ze weten hoe ze zichzelf en de rest van het netwerk kunnen beveiligen.


* WatchGuard web poll, december 2004 januari 2005, 686 respondenten.

(259 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard is wereldwijd een toonaangevende leverancier van netwerkbeveiliging-oplossingen voor grote tot middelgrote bedrijven. Het bedrijf biedt geïntegreerde, robuuste beveiligingsproducten en -diensten die gemakkelijk toe te passen, te beheren en uit te breiden zijn. De Firebox X serie van uit te breiden, geïntegreerde beveiligingsapparatuur is ontworpen om volledig te kunnen worden geüpgrade als een organisatie groeit en om de beste combinatie te bieden van veiligheid, prestaties, een intuïtieve interface en kosteneffectiviteit. WatchGuard s Intelligent Layered Security architectuur beschermt effectief en efficiënt tegen bedreigingen en biedt de flexibiliteit om additionele beveiligingsfunctionaliteit en diensten van WatchGuard te integreren. Ieder WatchGuard product wordt geleverd met een initieel LiveSecurity Service abonnement, met vulnerability alerts, software updates, beveiliginginstructies van experts en superieure klantenservice waarmee klanten beveiligingszaken de baas kunnen blijven. Meer informatie over WatchGuard kunt u vinden op: www.watchguard.com.

WatchGuard, LiveSecurity and Firebox are either registered trademarks or trademarks of WatchGuard Technologies, Inc. or its subsidiaries in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

Contactpersonen:
Joost Galema Marco Weeber LEWIS PR voor WatchGuard WatchGuard Benelux +31 (0)40 235 46 00 +31 (0)70 426 22 25

joostg@lewispr.com marco.weeber@watchguard.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com

Financial Times Top 20 Best Places to Work, 2004
PRWEEK UK Top ten all-sector agency, 2004
PRWEEK US Fastest climbing technology agency, 2004 PRSA Campaign award winner, 2003
Marketing PR Agency of the year finalist, 2003