Gemeente Delfzijl

Persbericht

31-01-2005
Actie Delfzijl Schoon! 2004 geslaagd

INFORMATIE

De actie Delfzijl Schoon! 2004 is geslaagd. De veertien deelnemende scholen uit de gemeente Delfzijl hebben de omgeving van hun school goed schoon gehouden. Het eindoordeel van de jury, bestaande uit wethouder M.A. Scharft-Beerepoot en de raadsleden M.M. Kil-Wolters, S.A. Udema-Slijm en G.A. Smit-Slim, was unaniem. Bij de laatste ronde zagen alle scholen er netjes uit. Weinig of geen zwerfvuil.

Aan de actie Delfzijl Schoon! zit een wedstrijd verbonden. De jury heeft vijf scholen genomineerd voor de hoofdprijs; een buiten tafeltennistafel beschikbaar gesteld door de Juniorkamer 'De Drie Delfzijlen'. De vijf genomineerde scholen, Sterre der Zee en De Noorman in Delfzijl, Neutrale Basisschool in Godlinze, Hiliglo in Holwierde en De Munte in Termunterzijl vielen bij de jury extra op. Deze scholen zijn goed onderhouden en er wordt regelmatig schoongemaakt. Deze scholen zijn zogenaamde 'open' scholen. De scholen zijn niet omheind, dus zwerfafval 'gevoeliger'. De winnaar van deze actie wordt tijdens de prijsuitreiking bekend gemaakt.

Hoewel maar één school de hoofdprijs kan winnen, vond de jury dat alle deelnemende scholen wat verdienen. Daarom gaat op alle deelnemende scholen de 'Opruimshow' komen.
Deze show is ontwikkeld door Stichting Nederland Schoon en laat de kinderen zien wat de problematiek van zwerfafval is.

In november 2003 is de actie Delfzijl Schoon! gestart. Deze actie is een gevolg van de landelijke actie Nederland Schoon. Alle deelnemende scholen hebben een lespakket gekregen.
Dit lespakket geeft de scholen handvaten om de leerlingen bewust te maken van de invloed op de eigen woon- en leefomgeving.