Dienstenbond CNV


Ontwikkelingen Securitas CAO
31-01-2005

Op 27 januari heeft overleg plaatsgevonden met Securitas over de eigen CAO. De CAO geldt nog voor een grote groep oud VNV-ers. De discussie met Securitas ging vooral over de vorm. Een afkoop van de verschillen of volledige harmonisatie met de CAO VPB is voorlopig niet aan de orde.

In de praktijk betekent het, dat het verschil in stand blijft tussen de arbeidsvoorwaarden voor de oud VNV-ers en de collegas die op grond van de CAO VPB werkzaam zijn. Deze verschillen zitten vooral in de onkostenvergoeding en het loongebouw. De groep oud VNV-ers omvat circa 2000 personen op een totaal van 4500 Securitas medewerkers. De vorm voor de toekomst zal er als volgt uit zien: standaard wordt de CAO VPB verstrekt met als bijlage die afspraken die voor de oud VNV-ers gelden.

Hetzelfde zal ook van toepassing zijn voor bijvoorbeeld de collegas die werken voor Industrial Security (IS), Estec en Services. Ook voor hen zal een aparte bijlage worden gemaakt.

Kantoorpersoneel

Securitas heeft het voornemen bij ons neergelegd om tot een harmonisatie te komen van de regelingen die gelden voor het kantoorpersoneel van (oud) B&M Beveiliging en (oud) VNV. Het gaat vooral om afspraken over inschaling, doorgroei in de schaal en perspectief in de loonschaal. Door Securitas zijn de huidige bestaande functies beschreven en is ook een loongebouw ontwikkeld waarmee functies worden gekoppeld aan een loonschaal. Securitas wil met ons tot afspraken komen, vooral voor diegene waarvan de salaris vooruitzichten in het nieuwe loongebouw van Securitas minder zullen zijn dan voorheen. In de maand februari wordt hierover verder gesproken.

Informatie &Belangenbehartiging

Meer weten naar aanleiding van deze Info? Neem voor vragen of reacties contact op met de onderhandelaars namens CNV Dienstenbond, Arie Kasper, via telefoonnummer 035-6460580 of e-mail hilversum@cnvdibo.nl of Harry Gerding, via telefoonnummer 023-5670686 of e-mail h.gerding@cnvdibo.nl.