Het Nederlandse Rode Kruis

31 januari 2005
Nederlandse Rode Kruis ontvangt vier miljoen euro van de Postcode Loterij

Ieder jaar ontvangt het Nederlandse Rode Kruis een grote bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. Het Nederlandse Rode Kruis ontvangt uit de opbrengst 2004 een bedrag van vier miljoen euro.

Extra bijdragen
In 2003 en 2004 gaf de Nationale Postcode Loterij een extra bijdrage voor een tweetal projecten. Het eerste project in Tsjernobyl werd gesteund met een extra bijdrage van één miljoen euro. Artsen van het Rode Kruis onderzoeken in het getroffen gebied kinderen en jongeren op de eerste tekenen van schildklierkanker. Deze ziekte is te genezen is als het in een vroeg stadium wordt opgespoord. Het Rode Kruis-programma moest bijna stoppen vanwege geldgebrek! Dankzij een extra bijdrage van 1 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij kan het programma nog een aantal jaar doorlopen. Lees meer over dit project >>>

In 2004 kreeg het Rode Kruis een extra bijdrage voor een project in Malawi. Met de bijdrage van één miljoen euro worden 240 dorpen voorzien van medische basiszorg. Het gaat om het bouwen van gezondheidsposten inclusief latrines en waterpompen, en het trainen en begeleiden van gezondheidswerkers en vroedvrouwen. Daarnaast zette het Rode Kruis een thuiszorgprogramma voor aids-patiënten op. In totaal worden hiermee 200.000 mensen bereikt. Lees meer over dit project >>>

Speel mee met de Postcode Loterij!
In het afgelopen jaar speelden de deelnemers van de Postcode Loterij in totaal maar liefst 224 miljoen euro bij elkaar voor de goede doelen van de Nationale Postcode Loterij. De Postcode Loterij is de grootste goede doelen-loterij van Nederland en steunt 45 goede doelen op het gebied van mensenrechten, ontwikkelingssamenwerking en natuur & milieu. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij in 1990 is al 1,8 miljard euro aan goede doelen uitgekeerd.

Meedoen? Meedoen met de Postcode Loterij kost 7,75 per trekking (inclusief jackpotverdubbelaar). Hiermee maakt u kans op de JumboKanjer en honderdduizenden andere prijzen. Tegelijkertijd ondersteunt u het Nederlandse Rode Kruis en 44 andere goede doelen. Uw deelname helpt! Kijk voor meer informatie op de website van de Postcode Loterij.