Ingezonden persbericht


Live-uitzending Alternatieve Elfstedentocht via internet

PSINet Europe registreert met 5 webcams de Alternatieve Elfstedentocht 2005

Amsterdam, 31 januari 2005 Sportwedstrijden registreren en uitzenden via internet. Het lijkt een actuele discussie, maar het is een oud fenomeen. PSINet Europe verzorgt al sinds 2002 en ook in 2005 de 'live-uitzendingen' van de Alternatieve Elfstedentocht op internet. Ook deze week tot en met 5 februari 2005 zijn op www.weissensee.nl via vijf webcams alle toertochten en wedstrijden weer live te volgen Deze internetuitzendingen zijn de enige manier om alle wedstrijden en toertochten in zijn geheel te zien. In beeld en geluid, dus zelfs het krassen van de schaatsen op het ijs en commentaar uit de speakers hoeft u niet te missen. Door de nieuwe mobiele webcam zijn de beelden nog dynamischer. Ook nieuw is de timechip die elke schaatser draagt. De individuele rondetijden zijn direct online te bekijken. Absoluut hoogtepunt van deze schaatsweek is natuurlijk de 200 km lange Alternatieve Elfstedentocht op zaterdag 5 februari a.s.

PSINet heeft al jaren een sponsorpartnership met de Stichting Winter Marathon (SWM). Naast de webcam-registratie zorgt PSINet er ook voor dat het computernetwerk en de website van de SWM stevig worden opgezet en veilig met het internet worden verbonden. Zo blijft de website ook bij extreme drukte altijd goed bereikbaar. Dit betekent voor de bezoekers aan www.weissensee.nl dat zij geen minuut van de wedstrijden hoeven te missen en via de site '24 uur per dag' de laatste update (ronde)informatie en foto's kunnen raadplegen.

Over PSINET Europe

PSINet Europe is een toonaangevende leverancier van het leveren en beheren van uitbestede technische infrastructuren. PSINet biedt managed hosting, security- en webdiensten voor bedrijfskritische toepassingen en systemen. Uitgangspunt voor PSINet is om haar klanten business continuïteit, een 100% beschikbaarheid van de IT-infrastructuur, te garanderen. PSINet werkt samen met sterke partners om de kwaliteit en betrouwbaarheid van onder andere geavanceerde diasaster recovery, storage- en security-oplossingen te kunnen waarborgen.

Voor de connectiviteit biedt PSINet een onafhankelijk beheerd IP-only switched netwerk. PSINet Europe beschikt over state-of-the-art datacenters, gevestigd in de belangrijkste financiële centra in heel Europa. PSINet Europe BV is 100% eigendom van VIA NET.WORKS en levert aan ongeveer 10.000 business-to-business klanten in Europe.

Meer informatie over PSINet Europe is te vinden op www.psineteurope.nl