Politie Hollands Midden

Hillegom Aanrijding Bij een aanrijding op de Leidsestraat vielen zondagavond 30 januari rond 20.15 uur drie gewonden. Een 25-jarige automobilist uit Krimpen aan den Ijssel verloor de macht over zijn stuur nadat hij een afgaand mobieltje uit zijn zak wilde halen. De man botste frontaal op zijn tegenligger. Daarbij ontstond brand in een van de auto's De bestuurder en inzittenden van deze auto, een 33-jarige man en 63-jarige vrouw uit Leiderdorp en een 55-jarige inwoner uit Hillegom raakten gewond. Zij zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp en het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. De veroorzaker van de aanrijding bleef ongedeerd. De politie maakt tegen hem proces-verbaal op.

Lisse Mishandeling Een 18-jarige jongen uit Lisse deed zondag 30 januari aangifte van mishandeling. De jongen werd, zoals hij verklaarde, rond 01.00 uur zonder enige aanleiding in een uitgaansgelegenheid aan de Schoolstraat geschopt en geslagen door een 8-tal jongens. Naast pijn liep hij schrammen en blauwe plekken op. De groep jongeren zouden daarop zijn weggegaan. De politie stelt een onderzoek in.

Noordwijk Alcoholcontrole De politie hield van vrijdag 28 janurai op zaterdag 29 januari een alcoholcontrole. Van 21.00 tot 00.00 uur werd er gecontroleerd op de Gooweg. Van 254 weggebruikers werd een blaastest afgenomen. Bij twee automobilisten was de indicatie dat zij teveel hadden gedronken. Zij werden aangehouden. De ademanalyse stelde bij hen 455 en 240 ug/l vast. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Van 01.00 tot 02.15 uur werd er gecontroleerd op de Rembrandtweg. Hier werd van 70 weggebruikers een blaastest afgenomen. In totaal leverde dit drie aanhoudingen op; twee snorfietsers en een automobilist. De ademanalyses gaven als uitslag 360 en 405 ug/l voor de snorfietsers e 630 ug/l voor de automobilist. Van deze laatste werd dan ook het rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Sassenheim Vernielingen De politie heeft zondag 30 januari rond 01.45 uur op de Hoofdstraat zes 15-jarige jongens uit Sassenheim aangehouden. Een getuige zag dat de groep op de Hoekstraat vernielzuchtig bezig was en belde de politie. De jongens liepen over auto' s heen en vernielden autospiegels. De aangehouden jongens bekenden tegenover de politie drie glasbakken te hebben omgegooid aan de Willibrorduslaan, bij de Vomar en bij de Big Boss, spiegels van auto's vernield te hebben aan de Hoekstraat, de Molenaarshof en de Bijdorpstraat, de containerinhoud op de Geijssendorfferstraat over een auto te hebben gegooid, gegooid te hebben met sierfruit op de Molenaarshof en een kap van een lamp aan de Overplaats vernield te hebben. Na hun verhoor konden de jongens in de loop van de zondagmiddag het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Sassenheim Verkeersongeval

Vrijdag 28 januari vond er op de splitsing Rijksstraatweg toerit Rijksweg A44 een verkeersongeval plaats. Omstreeks 21.30 uur reed een 49-jarige automobilist uit Noordwijk vanuit de richting Voorhout de rotonde van de Oosthoutlaan op. De Noordwijker sloeg rechtsaf de Rijksstraatweg op in de richting van de Rijksweg A44 (Den Haag). Een 52-jarige Oegstgeestenaar, bestuurder van een vrachtwagen met open laadbak, reed over de Rijksstraatweg vanuit de richting van de AKZO. In de bocht ontstond een frontale aanrijding tussen de voertuigen. De Oegstgeestenaar raakte bekneld en moest door de brandweer uit zijn voertuig worden gehaald. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. De bestuurder uit Noordwijk werd met pijn in de borst overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De politie heeft de Rijksweg A44, afrit Klinkenbergviaduct, de rotonde Oosthoutlaan en de postviaduct en de afrit (westbaan) ter hoogte van de AKZO afgesloten. Beide voertuigen moesten worden weggetakeld. De wegen werden omstreeks 23.30 uur weer vrijgegeven. De politie stelt een nader onderzoek in naar het ongeval.

Sassenheim Doorrijden na aanrijding

Zondag 30 januari omstreeks 15.00 uur vond op de Rijksweg A44 in de richting van Den Haag een aanrijding plaats. Een 31-jarige bestuurder van een busje uit Rijswijk wisselde ter hoogte van rijstrook. Op dat moment reed op de linkerrijstrook al een 22-jarige automobilist uit Leiden. De Leidenaar reed tegen de achterzijde van de bus van de Rijswijker. De Leidenaar werd met zijn auto tegen de vangrail gedrukt waardoor de airbags klapten. De Leidenaar kwam op de vluchtstrook tot stilstand. De Rijswijker is echter doorgereden. Een getuige die achter deze bestuurders reed is de Rijswijker gevolgd en heeft de meldkamer van de politie gebeld. Agenten konden op aangegeven van deze getuige de Rijswijker op de Rijnstraat in Katwijk aanhouden. Ambulancepersoneel hebben de Leidenaar ter plaatse nagekeken. Tegen de Rijswijker wordt proces verbaal opgemaakt wegens doorrijden na een verkeersongeval.

Leiden Aanhoudingen na bedrijfsinbraak

Zaterdag 29 januari heeft de politie twee aanhoudingen verricht inzake een inbraak bij een bedrijf aan de Zoeterwoudseweg. Een 38-jarige man uit Leiden en een 38-jarige man uit Voorschoten hebben bekend een geldbedrag te hebben meegenomen uit de kluis van het bedrijf.

Leiden Twee aanhoudingen na mishandeling

De politie heeft zaterdag 29 januari rond 18.30 op het Stationsplein een 18-jarige man uit Leiden en een 15-jarig meisje uit Katwijk aangehouden voor het mishandelen van een 20-jarige man uit Alphen aan den Rijn. De laatste was met een busje spray in zijn gezicht gespoten door de 18-jarige Leidenaar.

Leiden Aanhouding na aanranding

Zaterdag 29 januari rond 23.00 uur heeft de politie in een horecagelegenheid aan de Kloksteeg een 3-jarige man uit België aangehouden voor het aanranden van een 19-jarige vrouw uit Wassenaar. De politie stelt een nader onderzoek in.

Leiden Aanhouding De politie heeft op zaterdag 29 januari omstreeks 01.25 uur een 21-jarige automobilist uit Den Haag aangehouden. Agenten zagen de bestuurder van een bestelauto rijden over het Lammenschansplein en wilde een alcoholcontrole uitvoeren. De bestuurder reed via de Voorschoterweg in de richting van Voorschoten. Op de Leidseweg gaven de agenten een stopteken. Dit werd echter genegeerd. De bestuurder reed de Badhuisstraat in met ongeveer 90 km/u. Halverweg de weg remde de bestuurder hard, stapte uit en wilde er vandoor gaan. De bestuurder bleek onvast ter been en werd door de agenten tegengehouden. Een bijrijder van de Hagenaar stapte uit en bemoeide zich met de situatie. De bestuurder weigerde een blaastest en probeerde steeds weg te lopen. De bestuurder werd aangehouden maar verzette zich hiertegen. Hierop ontstond een worsteling. De bestuurder die ondertussen de agenten uitschold kon uiteindelijk worden aangehouden. Een van de agenten werd tijdens de aanhouding geslagen en geschopt in de buik. De bijrijder wist tijdens de worsteling ongezien weg te komen. Bij de Hagenaar werd een hoeveelheid drugs aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hazerswoude Rijndijk Auto over de kop

Zaterdag 29 januari omstreeks 15.00 uur vond op de autoweg N11 Leiden richting Alphen een verkeersongeval plaats. Ongeveer 150 meter voor de kruising met de Leidsche Schouw wilde een 20-jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn van de rechterrijstrook naar de linkerrijstrook. De bestuurster zag op het laatste moment alsnog een auto naast zich. Vermoedelijk schrok de vrouw en gaf een ruk aan het stuur. De auto kwam met de wielen los van de weg en sloeg drie keren over de kop waarna het op de vangrail aan de rechterzijde van de weg tot stilstand. Twee vrouwen die achterin de auto zaten werden uit de auto geslingerd. De Alphense, de twee vrouwen van 18 en 42 jaar en een 77-jarige man uit, eveneens, Alphen werden met diverse verwondingen overgebracht naar het LUMC en het Rijnland Ziekenhuis.

Alphen aan den Rijn Auto tegen boom

Een 27-jarige automobilist uit Amstelveen is zondag even na 03.30 uur in de bocht Zegerbaan/Herenweg met zijn auto tegen een boom gereden. De bestuurder reed in de richting van Leimuiden toen hij in de bocht door nog onbekende oorzaak de macht over de auto verloor. Hierdoor botste hij met de rechterzijde van de auto tegen een boom aan de rechterzijde van de Herenweg. De bestuurder kwam met zijn lichaam tussen de auto en de boom bekneld te zitten. De brandweer moest het dak en de auto knippen om de bestuurder uit zijn benarde situatie te halen. Hij werd met diverse verwonding over het lichaam overgebracht naar het LUMC.

Alphen aan den Rijn Achtervolging

Zaterdagochtend 29 januari rond 3.45 uur heeft de politie na een achtervolging een 33-jarige man uit Bodegraven aangehouden. De politie zag een auto op het fietspad rijden ter hoogte van het Raoul Wallenbergplein. Toen de agenten de bestuurder wilden laten stoppen voor een ademtest, reed de auto in volle vaart richting Eisenhowerlaan en over de Julianabrug. Hij sloeg de Oranje Nassausingel op, richting de Oostkanaalweg. Ter hoogte van de Korenmolen stond een politievoertuig de auto op te wachten, maar de auto reed hard door en kwam in een slip op de Rijnbrug. Door dat de auto het politievoertuig probeerde af te snijden, beschadigde de eerste het linkervoorwiel. Op de Kortsteekterweg brak het wiel uiteindelijk af door de vele drempels, waardoor een oliespoor ontstond en de auto niet meer kon rijden. De bestuurder, een 33-jarige man uit Bodegraven, stapte uit en is aangehouden. Hij blies op het bureau 830 ug/l. Zijn auto is in beslag genomen en de officier van Justitie zal de zaak afhandelen.

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen na vernielingen

In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 januari rond 3.30 heeft de politie twee 17-jarige en twee 18-jarige jongens uit Alphen aangehouden voor vernielingen bij het station. Zij zijn doorverwezen naar bureau Halt.

Alphen aan den Rijn Rijden onder invloed

In de nacht van vrijdag 28 januari op zaterdag 29 januari heeft de politie op de Prins Bernardlaan een 18-jarige man uit Bodegraven aangehouden voor rijden onder invloed. Tijdens een controle blies hij 505 ug/l, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Zondagavond 30 januari heeft de politie tijdens een alcoholcontrole aan de Bruins Slotsingel een 44-jarige man uit Alphen aangehouden voor rijden onder invloed. Hij blies 645 ug/l, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bodegraven Brand in school

Op vrijdag 28 januari om 23.50 uur heeft in een school op de Cortenhoeve in Bodegraven kort een brand gewoed. De brand is vermoedelijk ontstaan doordat een afvalcontainer nabij de school vlam vatte. Brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de brand.

Stolwijk Mishandeling

Een 19-jarige man uit Bergambacht heeft zaterdag 29 januari om circa 00.30 uur een gebroken kaak opgelopen bij een mishandeling. Bij een vechtpartij in een horecagelegenheid op het Kerselpad in Stolwijk sloeg een man het slachtoffer zonder aanwijsbare reden met een bierfles in het gezicht. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek de man naast een gebroken kaak verwondingen aan zijn kaak te hebben opgelopen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Nieuwerkerk a/d Ijssel Openlijke geweldpleging

In de nacht van vrijdag 29 januari op zaterdag 30 januari liep een 20-jarige man uit Nieuwerkerk aan den Ijssel diverse verwondingen op bij een vechtpartij. Op de 's Gravenweg in dezelfde plaats werd het slachtoffer door een groep jongeren geslagen en geschopt. De ter plaatse gekomen politie kon 4 personen aanhouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Het betreft 4 mannen in de leeftijd van 17, tweemaal 18 en 19 afkomstig uit Nieuwerkerk aan den Ijssel en Capelle aan den Ijssel. In het ziekenhuis werd het slachtoffer onder meer verwondinge aan zijn oog en aan zijn arm geconstateerd. De politie zet haar onderzoek voort.

Gouda Eenzijdig ongeval met letsel

Een 50-jarige man uit Gouda liep zaterdagochtend 29 januari om omstreeks 00.45 uur letsel op in zijn gezicht toen hij met zijn snorfiets een verkeerspaal over het hoofd zag. Hij kwam hierbij ten val. Zijn 11-jarige dochter die achterop de snorfiets zat liep hierbij enkele schaafwonden op. Het ongeval gebeurde op de Molenmeesterslag in Gouda. Bij onderzoek door de politie bleek de man tevaal gedronken te hebben. De man is aangehouden. Tevens werd zijn rijbewijs in beslag genomen.

Schoonhoven Vrachtwagen in brand

Op de Industrieweg in Schoonhoven heeft zaterdag 29 januari om circa 16.30 uur een vrachtwagen van een 41-jarige inwoner van Schoonhoven in brand gestaan. De vrachtwagen, geladen met hooi, stond geparkeerd vlakbij een gasstation op de Industrieweg. De politie heeft daarop meteen de omgeving afgezet. De brand kon vrij snel geblust worden. De politie doet onderzoek naar de brand; het vermoeden bestaat dat de brand is aangestoken.

Reeuwijk Mishandeling

In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 januari is omstreeks 04.45 uur een groep van 5 jongens mishandeld door een groep van 30 personen. De groep slachtoffers reed met de fiets over de Nieuwdorperweg toen zij zonder duidelijke reden van de fiets getrokken door personen uit de grote groep van 30. Er werden hierbij klappen en schoppen uitgedeeld. Een van de slachtoffers kon de olitie alarmeren. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de grote groep al te zijn vertrokken. Een slachtoffer liep onder meer een gebroken pols en verwondingen in het gezicht op. De politie stelt een onderzoek in.

Gouda Verkeersongeval met letsel

Zondmiddag heeft omstreeks 20.20 uur een verkeersongeval plaatsgevondenm op de Agnietenweg. Een bromfiets, bestuurd door een 24-jarige Rotterdamse, verloor door het gladde wegdek de macht over het stuur. Hierdoor kwam de bromfietser ten val. De bestuurster liep hierdoor lichte verwondingen op aan haar pols. Haar bijrijder, een 24-jarige plaatsgenoot, liep zware verwondingen op aan zijn voet. Beide slachtoffers zijn vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum.

------------------------------------- einde berichten -------------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 31 januari 2005

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --