Politie Limburg-Zuid

Dodelijk ongeval A2

Sittard-Geleen 28-01-2005 - Vrijdag 28 januari 2005 omstreeks 14.45 uur vond op de A2 ter hoogte van Geleen (verkeersplein Kerensheide) een noodlottige aanrijding plaats tussen een personenauto en een vrachtauto.

De vrachtauto kwam uit de richting Eindhoven en reed in de richting van Maastricht. Op de in- en uitvoegstrook ter hoogte van Geleen, toucheerden de vrachtauto een invoegende kleine personenauto (Suzuki) elkaar. De bestuurder van de personenauto zette de auto meteen stil op de vluchtstrook en de bestuurder van de vrachtauto parkeerde zijn voertuig vervolgens een eind verderop op de uitvoegstrook. Een achter de vrachtauto rijdende personenauto, die ook van deze uitvoegstrook gebruik wilde maken, schoot vervolgens achter onder de stilstaande vrachtauto. De bestuurder van deze personenauto, een 40-jarige inwoner van Houthaelen, overleed ter plekke.

De bestuurder en bijrijder van de vrachtauto zijn voor nader verhoor aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het gaat hier om twee mannen uit Bosnië respectievelijk van 56 en 40 jaar. De politie stelt een nader onderzoek in naar de juiste toedracht en oorzaak van dit ongeval.

Als gevolg van dit ongeval ondervond het verkeer uit de richting van Eindhoven gedurende twee uur hinder en kon slechts van een rijstrook gebruik maken. Er ontstond in die tijd een file van ongeveer 7 km.