Stad Utrecht, 11.15 uur

Utrecht 31-01-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Snelheidscontroles

UTRECHT Zaterdag 29 januari hield de politie van 10.45 uur tot 12.45 uur een radarsnelheidscontrole op de Cartesiusweg. In totaal werden 1170 voertuigen gecontroleerd en reden 101 bestuurders sneller dan de limiet van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur.

UTRECHT - Zondagmiddag 30 januari werd een radarsnelheidscontrole gehouden op de Moezeldreef. De politie controleerde van 13.45 tot 16.15 uur 600 voertuigen, waarvan 76 bestuurders de limiet van 50 km/uur overtraden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km/uur.

Timmerman aangehouden

UTRECHT - Op zondagavond is een 34-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van inbraak.

Omstreeks 19.40 uur kwam bij de politie de melding binnen dat beveiligingspersoneel op het Radboudkwartier een mogelijke inbreker hadden aangehouden. Ter plaatse werden bij twee winkels sporen van braak aangetroffen. De man was in bezit van inbrekersgereedschap. Hij verklaarde dit bij zich te hebben omdat hij aan het werk was als timmerman. De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Inbrekers aangehouden

DE MEERN De politie heeft op zondagavond een jongen van 17 jaar uit Utrecht en een man van 18 jaar uit Maarssen aangehouden op verdenking van inbraak.

Omstreeks 22.45 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er in een winkel het Mereveldplein een inbraak gaande was. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen zij drie scooters wegrijden. Een scooter kon op de kruising Evertsenstraat-Lichtenbergstraat worden klemgereden. Beide verdachten zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor. Er bleek in twee winkels ingebroken te zijn. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Man aangehouden voor hennepplantage

UTRECHT In de nacht van zondag op maandag heeft de politie, een man van 20 jaar uit IJsselstein aangehouden voor het hebben van een hennepplantage.

Omstreeks 0.30 uur gingen agenten naar de Kwangodreef in verband met wateroverlast van een bewoner van een flat. Na onderzoek bleek dat in een andere woning in de flat een hennepplantage te zijn. De verdachte bleek zich op een balkon van een andere woning te hebben verstopt. De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Man aangehouden op verdenking van auto-inbraak

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag is een 39-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van het plegen van auto-inbraken.

Omstreeks 02.15 uur kreeg de politie de melding dat er een onbekende man had ingebroken in een auto aan de Zeedijk en nog hij nog steeds in de auto zou zitten. Ter plaatse kon de politie de verdachte niet meer aantreffen. Korte tijd later kon de politie een 39-jarige man uit Utrecht aanhouden, die aan het opgegeven signalement voldeed. Op de Zeedijk bleken drie autos te zijn opengebroken. De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Alcoholcontrole

UTRECHT Op vrijdagavond 28 januari heeft de politie vanaf 22.00 uur een alcoholcontrole gehouden aan de Briljantlaan. In totaal zijn 430 bestuurders van motorvoertuigen gecontroleerd. Er werden vier aanhoudingen gepleegd. Twee daarvan kregen na de ademanalyse een proces-verbaal: een 35-jarige Utrechter had als resultaat 270 ug/l en een 33-jarige Utrechter 265 ug/l.