Ingezonden persbericht


Persbericht

Via internet de mensen traceren aan de hand van locatie van hun mobiele telefoon

Waar is jouw dochter op dit moment?

Waarbenik.nl weet het! Vanaf vandaag kun je via internet de positie van je geliefde, je kinderen, je medewerkers en je vrienden bepalen aan de hand van de locatie van hun mobiele telefoon. Waarbenik.nl komt als eerste aanbieder in Nederland met deze mobiele locatiebepalingsdienst via internet. Een dienst die voor iedereen met een mobiele telefoon (postpaid en prepaid) toegankelijk is.

Wat is er leuker dan te weten waar je vriendin of vriend zich bevindt? Je vrienden te verrassen in de kroeg. Of fijner, om te weten dat je kind 's avonds veilig op het hockeyveld is aangekomen. Het kind zelf merkt er niks van en jij als ouder hoeft je geen zorgen te maken. Maar denk ook eens aan het veiligheidsgevoel dat je hiermee verhoogt van thuiszorgmedewerkers die 's avonds op pad zijn of koeriersbedrijven die een bestelling op tijd moeten afleveren en waarvan je als klant nooit weet wanneer ze eindelijk langs komen rijden. Met waarbenik.nl ben je drie muisklikken verwijderd van de positie van je vriendin, kind, oma en opa, vrienden, familie en medewerker.

Eenvoudig in gebruik

Via de site van waarbenik.nl meld je je eenvoudigweg aan door je mobiele telefoonnummer en je e-mailadresgegevens in te voeren. Een gestructureerd menu leidt je vervolgens door alle stappen die noodzakelijk zijn om een account bij waarbenik.nl aan te maken. Na je aanmelding geef je aan wie jou mogen zoeken en registreer je de personen die jij wilt zoeken: je kinderen, vrienden, familie, opa en oma etc.

Iedereen kan zich aanmelden voor deze dienst, maar vooralsnog kunnen alleen Vodafone-gebruikers gelocaliseerd worden.

Optimale bescherming van privacy

Er zijn veel maatregelen genomen om de privacy te waarborgen. Alleen de mensen die zijn aangemeld bij waarbenik.nl en aan wie jij toestemming hebt verleend, kunnen jou localiseren. Verder wordt de dienst pas na 24 uur na aanmelding geactiveerd. Het is dus onmogelijk om even iemands telefoon te 'lenen' en hem of haar snel voor de dienst op te geven. Naast deze veiligheidsmaatregel zijn er nog tal van andere doorgevoerd. Zo vind je geen namen terug op de site maar aliassen. En bij elke locatiebepaling krijgt de gelocaliseerde een melding via e-mail. De locatiebepalingsfunctie kun je net als nummerweergave op je mobiele toestel aan en uit zetten. Heb je dus even geen zin om te laten zien waar je je bevindt dan zet je je toestel uit of deactiveert de functie. Ook kun je de toestemming voor een bepaald persoon wijzigen.

Hoe het werkt

"De techniek die hieronder ligt, is de zogenaamde locatiedienst van de 5 mobiele providers", aldus Evert-Jaap Lugt, een van de twee oprichters van Waarbenik.nl. De input voor deze locatiedienst bestaat uit de honderden antennemasten van de providers door heel Nederland. Als een mobiele telefoon eenmaal op het netwerk is ingeboekt, blijft de telefoon zich op regelmatige basis melden om aan te geven dat hij nog "leeft". Ook als de gebruiker zich verplaatst, wordt er gecommuniceerd om een nieuw basisstation uit te zoeken dat de beste ontvangst oplevert. Aan de tijdsvertragingen in de signalen die van en naar de mobiele telefoon gaan, kunnen de antennemasten de afstand bepalen en daarmee vervolgens de locatie.

Nauwkeurigheid

"De nauwkeurigheid is verschillend en varieert van 200 meter in de stad tot 2500 meter op het platteland. Dit heeft alles te maken met de mastdichtheid in een gebied. Waarbenik.nl is uitgebreid getest en de locatiebepalingen zijn echt super", aldus Olof-Jan Smits, woordvoerder van Waarbenik.nl. "Ik gebruik het regelmatig om te kijken waar mijn twee dochters zich bevinden. Het geeft je de informatie die je wilt en stelt je gerust".

Kosten

De kosten voor waarbenik.nl bestaan uit 1,50 euro abonnementskosten per maand. Daarvoor krijg je eenmalig 100 credits. Per locatiebepaling worden er 25 credits afgerekend. Ophogen van je credits is heel eenvoudig. Je sms't WBI naar 2580 en voor 1,50 euro krijg je 100 credits op je account bijgeschreven.

Waarbenik.nl is niet alleen een erg functionele site, maar vooral ook leuk en nuttig! Te weten waar je familie en vrienden zijn, is toch het mooiste wat er is?

Contact

Ir. Evert Jaap Lugt

Drs. Olof-Jan Smits MMO

waarbenik.nl

Veemarktkade 8

5222 AE 's-HERTOGENBOSCH

T: 073 - 623 7452

F: 073 - 623 7453

E: info@waarbenik.nl

I: www.waarbenik.nl