Gemeente Hengelo

Stichting Hart voor Zuid
Inzamelen klein chemisch afval
Chemobox vol? Geef het gratis af, of laat het ophalen

Klein chemisch afval (kca) kunt u van maandag tot en met zaterdag tijdens de openstelling gratis afgeven op het Afvalbrengpunt aan de Wegtersweg. Kunt u uw kca niet zelf komen brengen, dan kan dit in de week van 14 tot en met 18 februari 2005, na het maken van een afspraak met Twente Milieu, aan huis worden afgehaald. Een afspraak maken kan alleen wanneer uw chemobox vol is. Ook kleine elektrische apparaten die in de chemobox passen kunt u tegelijk met het kca aanbieden. Voor een afspraak belt u met Twente Milieu, telefoon 0900 - 8520111. Er wordt niet gecollecteerd.
van het stadhuis. Op de
agenda staan onder meer:

* Opheffing Culturele Raad

* Ver-/ Nieuwbouw Wilhelminaschool voor het HEIM
* Regionaal Bedrijventerrein Twente

* Ontwikkelingsvisie hotel/restaurant 't Lansink, tevens huurovereenkomst en kredietaanvraag

* Voorbereidingsbesluit Hart van Zuid

* Realisatie ongelijkvloerse spoorkruising in de Grobbenweg
* Ruimtelijk Verkenningsdocument 2010-2030 'Op zoek naar ruimte voor nieuw elan'

* Document Richtlijnen voor de Beeldkwaliteit voor Hart van Zuid
* Nota van uitgangspunten Dalmeden

* Vaststelling bestemmingsplan Tuindorp t' Lansink
* Nemen voorbereidingsbesluit voor percelen a/d Flemingstraat en de Swammerdamstraat

* Bezwaarschriften Awb tegen toepassing Wet voorkeursrecht gemeenten op onroerende zaken in Hart van Zuid
De meest actuele agenda vindt u onder
Bestuur&Organisatie/Bestuursagenda.
De stukken liggen ter inzage bij de Gemeentewinkel en de bibliotheek. van uw keuze. Voor meer informatie kunt u ook de Gemeentewinkel bellen, telefoon (074) 245 95 55.
Sirenetest
Maandag 7 februari om 12.00 uur
De sirenes in heel Nederland worden iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur getest. Maandag 7 februari om 12.00 uur vindt het volgende maandelijkse proefalarm plaats. U hoeft dus niet te schrikken als dan de sirene gaat. Om overlast en irritatie te voorkomen duurt de test van de sirene eenmaal 1 minuut en 26 seconden. Hoort u op een ander moment herhaalde malen de sirene, dan is er hoogstwaarschijnlijk iets ernstigs aan de hand.

Geef het door!

Hoort u op de eerste maandag van de maand om 12.00 uur de sirene niet, geef dat dan door aan de afdeling Bestuurlijke Juridische Zaken, mevrouw Veldhuis, telefoon (074) 245 95 67. Wilt u daarbij aangeven waar u zich op het moment van het proefalarm bevond? De klachten worden doorgegeven aan de Hulpverleningsdienst regio Twente. Zij zoeken uit of een sirene bijvoorbeeld niet gewerkt heeft en registreren de klachten. U kunt de bewaarkaart "Weet wat je moet doen als de sirene gaat" ophalen in de Gemeentewinkel in het stadhuis.

Balie Belastingen gesloten

Dinsdag 8 februari

De balie van de afdeling Belastingen en Verzekeringen is op dinsdag 8 februari gesloten in verband met een studiedag.

"Een gezonde stad"

Nota gezondheidsbeleid

In de nota gezondheidsbeleid van Hengelo "Een gezonde stad" staan de hoofdpunten voor het gemeentelijk gezondheidsbeleid voor de komende jaren. Als bijlage is het zogenoemde inventarisatie- en analysedocument opgenomen. Dit document is al ruim een jaar geleden afgerond en destijds in de raadscommissie besproken. Helaas is het door omstandigheden niet gelukt dit document vervolgens in definitieve vorm aan de gemeenteraad ter vaststelling voor te leggen. Dit gebeurt alsnog in april van dit jaar.

Ter inzage en reacties

De nota "een gezonde stad" ligt tot 1 maart 2005 ter inzage in de Gemeentewinkel. Daarnaast is de nota voor reactie toegezonden aan alle organisaties en instellingen die betrokken zijn geweest bij de quick-scan die in 2003 ten behoeve van het gezondheidsbeleid is uitgevoerd.

Tot 1 maart 2005 kunt u reageren op de nota "Een gezonde stad". U kunt uw schriftelijke reactie richten aan gemeente Hengelo, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Eventuele reacties worden verwerkt in het voorstel aan de gemeenteraad.
Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Stekelenburg, telefoon (074) 2459875 of mevrouw Knol, telefoon (074) 2459791. Inloopavond Elsbeek
Inrichting speelplekken met buurtfunctie SG Beyaert Bewoners van de buurt Elsbeek zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij een inloopavond over de inrichting van twee speelplekken met buurtfunctie op het schoolplein van SG Beyaert, locatie Elsbeekweg. Tijdens de inloopavond wordt u geïnformeerd over het concept inrichtingsplan en kunt u op het plan reageren. De avond vindt plaats op:

Dinsdagavond 8 februari 2005, van 19.30 uur tot 21.00 uur in het schoolgebouw van SG Beyaert, Elsbeekweg 10.

SG Beyaert heeft samen met de gemeente Hengelo een concept plan gemaakt voor de inrichting van de speelplekken. Een uitgangspunt van het plan is dat de speelplekken op het schoolplein ook een buurtfunctie hebben. Voor de financiering van de beide speelplekken wordt het wijkbudget van de buurt Elsbeek ingezet. De planning is erop gericht de inrichting van de speelplekken voor de zomer van 2005 te realiseren.

Stichting Hart voor Zuid

Informatieavond nieuwbouw ROC

De bewonersstichting Hart voor Zuid organiseert een eigen bewonersavond. Op donderdag 10 februari a.s. staat vanaf 20.00 uur centraal "Nieuwbouw ROC, de verkeersstromen en de consequenties hiervan op de verschillende straten in de woonwijk". De avond vindt plaats in speeltuin "de Jeugd", Anthoniusstraat 52. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Hart voor Zuid, telefoon (074) 2427190.

Rampbestrijdingsplan Akzo Nobel Hengelo

Geactualiseerd plan van kracht

Het geactualiseerde rampbestrijdingsplan van Akzo Nobel Chemicals bv te Hengelo is vanaf 1 februari 2005 van kracht en vervangt het oude plan. In het rampbestrijdingsplan zijn de taken, bevoegdheden en plannen van de brandweer, politie, geneeskundige dienst en gemeente vastgelegd, zodat iedereen weet wat hen te doen staat als er zich onverhoopt een ramp of zwaar ongeval voordoet bij het bedrijf.

Het rampbestrijdingsplan is van kracht voor de duur van de periode waarin chloor wordt geproduceerd en gebruikt voor het productieproces. Medio 2006 is voorzien dat er geen chloor meer geproduceerd en/ of getransporteerd wordt bij de productielocatie van Akzo Nobel Chemicals bv in Hengelo.

Rampenkaart en instructies in de Gemeentegids

Het is van belang dat omwonenden en aanwezigen in de omgeving van Akzo Nobel Chemicals bv goed op de hoogte zijn van de veiligheidsmaatregelen rondom het bedrijf. Met name ook omdat in geval van een chloorramp aanvullende maatregelen getroffen moeten worden ten opzichte van de gangbare adviezen bij rampen of calamiteiten.

Deze extra instructies vindt u op een speciale rampenkaart, die is opgenomen in de Gemeentegids van de gemeente Hengelo. Dit is een gele kaart, waarop staat wat u moet doen als de sirenes afgaan. Op de achterzijde van deze kaart leest u de aanvullende instructies die u moet volgen bij een chloorramp. De Gemeentegids 2005 is onlangs huis aan huis verspreid. Heeft u er geen ontvangen, of wilt u een extra exemplaar, dan kunt u deze bestellen bij de Gemeentewinkel, telefoon (074) 245 9555 of e-mail: gemeentewinkel@hengelo.nl. Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Gieling, afdelingshoofd Openbare Veiligheid (074) 2451181 of de ambtenaar openbare veiligheid, mevrouw Veldhuis (074) 2459567. Bestemmingsplannen
Ontwerp bestemmingsplan Westermaat, deelplan Plein In het Masterplan Westermaat is het deelgebied Plein aangewezen als de locatie voor de ontwikkeling van grootschalige en perifere detailhandel waaronder een vestiging van IKEA. Het deelgebied Plein wordt globaal begrensd door de Rijksweg A1, de Bornsestraat en de spoorweg Hengelo-Zutphen. Aan de noordzijde strekt het gebied zich uit tot de gemeentegrens Hengelo-Borne.

Het plangebied wordt door de Bornsebeek in tweeën gedeeld, te weten Plein Oost en Plein West. Plein Oost is inmiddels bijna geheel gerealiseerd en in gebruik genomen. Daarvoor is gebruik gemaakt van een aantal procedures ex. artikel 19 lid 1 WRO. Aan Plein West is een nader uit te werken bestemming toegekend. Over het voorontwerp van het plan is overleg gevoerd met Gedeputeerde Staten en een aantal andere functionarissen en instanties. Tevens heeft een inspraakprocedure plaatsgevonden. Er zijn talrijke overlegreacties ingediend evenals enkele inspraakreacties. Deze worden behandeld in de bij het ontwerpplan behorende Nota inspraak en overleg. De reacties hebben geleid tot meerdere aanpassingen van plankaart, voorschriften en toelichting.
Het ontwerp bestemmingsplan Westermaat, deelplan Plein ligt voor een ieder ter inzage van 2 februari tot en met 1 maart 2005 bij de balie van de afdeling Bouwen, Stadskantoor, Hazenweg 121 en bij de Gemeentewinkel in het Stadhuis. Een ieder kan in de periode van 2 februari tot en met 1 maart 2005 schriftelijk zijn zienswijze omtrent het ontwerp kenbaar maken aan de gemeenteraad, Postbus 18, 7550 AA
* Industriestraat 129, veranderen en vergroten woonhuis
* Lindenweg 7, veranderen en vergroten woonhuis
* Mr P. J. Troelstrastraat 130, veranderen en vergroten woonhuis en plaatsen 2 dakkapellen

* Spinnersweg 20, veranderen en vergroten woonhuis en oprichten berging

* Topweg 38, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker

Reguliere bouwaanvragen

Reguliere bouwaanvragen zijn ingediend voor:

* Boekeloseweg 94, veranderen en vergroten woonhuis
* Christiaan Huygenslaan 44, veranderen gebouwencomplex t.b.v. bijeenkomsten

* Genselerweg 15, oprichten veestal

* Goudvisstraat 12, veranderen en vergroten woonhuis
* Het Plein 50, gedeeltelijk herbouwen van een restaurant (herstel brandschade)

* Johan Buziaustraat 14, veranderen en vergroten schoolgebouw en oprichten fietsenberging

* Oldenzaalsestraat nabij nr. 373, oprichten 6 woonhuizen
* Parijsstraat 19, veranderen en vergroten woonhuis
* Prins Bernhardplantsoen 100, plaatsen 2 lichtreclames opnemen met de afdeling Bouwen, telefoon (074) 245 96 52. In de week van 17 tot en met 21 januari 2005 is vergunning verleend
* Bronforelstraat 67, plaatsen dakkapel

* Deldenerstraat 61, veranderen entree/portaal
* Dinant Dijkhuisstraat 176, veranderen voorgevel
* Dorastraat 42, oprichten dakopbouw

* Drienerstraat 16, plaatsen lichtreclame
* Eduard Verkadestraat 131, plaatsen dakkapel
* Fien de la Marstraat 40, veranderen en vergroten woonhuis
* Geerdinksweg 14, veranderen en vergroten woonhuis
* Hegemansweg 66, oprichten tuinmuur

* Meester Verbernestraat 12, oprichten woonhuis
* Old Ruitenborgh 17, oprichten veranda en plaatsen 2 schuttingen
* Oldenzaalsestraat 603, oprichten dienstwoning en vergroten bistro
* Piet Heinstraat 222, oprichten carport

* Piet Heinstraat 224, oprichten carport

* Slachthuisweg nabij nr. 9, oprichten 3 bruggen over Berflobeek
* Smaragdstraat 3, veranderen bedrijfspand en plaatsen lichtbak
* Steijnstraat 55, veranderen voorgevel van een woonhuis
* Theo van Loonstraat 9, veranderen en vergroten woonhuis Monumentenvergunning
In de week van 17 tot en met 21 januari 2005 is vergunning verleend
* Deldenerstraat 61, veranderen entree/portaal De verleende bouw- en monumentenvergunning en de daarbij behorende De besluiten zijn genomen in de week van 17 tot en met 21 januari 2005. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen, telefoon (074) 245 96 47.

* Uitslagsweg 14, veranderen en vergroten woning
* Irisstraat 21, veranderen en vergroten woning
* Johan Buziaustraat 27, veranderen en vergroten woning
* Steve Bikostraat 7, oprichten berging

* Piet Muyselaarstraat 15, veranderen en vergroten woning
* Kokerjuffer 2 t/m 18 (tevens artikel 15 WRO), oprichten van 9 woningen
15 (Kokerjuffer) en artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om voor bouwwerken als bedoeld in artikel 20 van het Besluit op de ruimtelijke ordening, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan. Zij zijn in principe bereid de procedure te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstelling wordt verleend, omdat het bouwplan past binnen het daarvoor gehanteerde beleid en deels binnen de vrijstellingsbepaling (Kokerjuffer) van het vigerend bestemmingsplan.
Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt voor een ieder van 2 februari tot 2 maart 2005 ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor, Hazenweg 121. Zienswijzen tegen dit voornemen kunt u tot 2 maart 2005 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Vergunningbesluiten
Burgemeester en wethouders hebben verleend:

* een revisievergunning (artikel 8.4 lid 1) aan Heerbaart B.V., Sloetsweg 228A voor een machinefabriek. Op 20 december 2004 is eerder een vergunningbesluit genomen en is hiervan een kennisgeving gedaan. In dit besluit waren bij vergissing de bedenkingen tegen de ontwerpbeschikking niet betrokken. Daarom is het besluit van 20 december 2004 ingetrokken en is een nieuw besluit genomen waarin wel op de bedenkingen wordt ingegaan. Naar aanleiding van de bedenkingen is de geluidsnormstelling ten opzichte van de ontwerpbeschikking aangepast. De geluidsbelasting van de woningen in de omgeving is ten opzichte van het ontwerp niet vergroot, met dien verstande dat het boren van roestvast staal wordt toegestaan op werkdagen tussen 16.00 en 19.00 uur gedurende maximaal 2 uur per dag;

* een oprichtingsvergunning (artikel 8.1 lid 1 sub a) aan Maatschap Versteeg , Oelersteeg 24 voor een melkrundveehouderij. De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp dat eerder ter inzage heeft gelegen;

* een oprichtingsvergunning (artikel 8.1 lid 1 sub a) aan Roeloffzen & Textielverzorging bv, Smaragdstraat 3 voor een textielreinigingsbedrijf (wassen met water en chemisch reinigen). De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp dat eerder ter inzage heeft gelegen;

* een revisievergunning (artikel 8.4 lid 1) aan O.F.G. Ten Dam, Withagsmedenweg 5 voor een melkrundveehouderij. De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp dat eerder ter inzage heeft gelegen;

* een revisievergunning (artikel 8.4 lid 1) aan G.A. Ter Mors, Twekkelerweg 353 voor een fokvarkens- en schapenhouderij. De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp dat eerder ter inzage heeft gelegen;

* een revisievergunning (artikel 8.4 lid 1) aan Reklatekst, Weyinksweg 31 voor een inrichting voor het vervaardigen en monteren van visuele reclame en opslag van materiaal t.b.v. de productie en stalling van transportmiddelen. De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp dat eerder ter inzage heeft gelegen;

* een revisievergunning (artikel 8.4 lid 1) aan Mts. J.J.R.Vollenbroek, Haaksbergerstraat 147 voor een varkens- en rundveehouderij. De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp dat eerder ter inzage heeft gelegen;
* een revisievergunning (artikel 8.4 lid 1) aan Boermarke Vers, Diamantstraat 44 voor een dessertfabriek. De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp dat eerder ter inzage heeft gelegen;

* een oprichtingsvergunning (artikel 8.1 lid 1 sub a) aan Metaalbewerking Vunderink VOF, Aquamarijnstraat 161 voor metaalbewerking, kunststofbewerking en assemblage. De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp dat eerder ter inzage heeft gelegen;

* een revisievergunning (artikel 8.4 lid 1) aan Gietart Machinefabriek & Handelsmij bv, Pruisische Veldweg 20 voor een machinefabriek & handelsmaatschappij. De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp dat eerder ter inzage heeft gelegen;

* een revisievergunning (artikel 8.4 lid 1) aan Strobos metaal, Topaasstraat 26 voor een metaalwerkplaats-plaatwerkerij. De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp dat eerder ter inzage heeft gelegen;

* een wijziging (artikel 8.24) van enkele geluidsvoorschriften behorend bij de vergunning van 13 september 1995 van Schouten Industries B.V., Zuidelijke Havenweg 20 voor een mengvoederbedrijf. Omdat het bedrijf in redelijkheid niet kan voldoen aan de geluidsvoorschriften uit de vergunning, zijn de voorschriften aangepast aan de werkelijke geluidsemissie. In de praktijk wijzigt de geluidsbelasting van de omgeving dan ook niet. De werkelijke geluidsemissie past binnen de geluidszone die is vastgesteld voor het industrieterrein waarop het bedrijf is gevestigd.
De vergunningbesluiten en bij behorende stukken liggen vanaf 2 februari tot en met 16 maart 2005 ter inzage bij de afdeling Milieu, Stadskantoor, Hazenweg 121.

Beroep tegen deze vergunningen kan worden ingesteld door:
* degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit;

* degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;

* belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit.

Een beroepschrift moet zijn voorzien van een motivering, een dagtekening en een ondertekening en moet uiterlijk 17 maart 2005 zijn verzonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Daarnaast kan tegelijk met of direct na een beroepschrift bij de Voorzitter van de Afdeling voorlopige voorziening. Het griffierecht voor het in behandeling nemen van een beroepschrift bedraagt ( 136,- en eenzelfde bedrag voor een verzoek om een voorlopige voorziening (voor rechtspersonen geldt voor beide gevallen een bedrag van ( 273,-). Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Milieu.

Een vergunning wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij tijdig een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. De vergunning wordt dan niet eerder van kracht dan nadat op dit verzoek is beslist.

Ontwerpbeschikking

Burgemeester en wethouders zijn van plan om een revisievergunning (artikel 8.4 lid 1) te verlenen aan:

* Erje Holding, Weijinksweg 25 en 26 voor een ballonvaartbedrijf en een keuringsbedrijf van gas- en heteluchtballonnen. Erje Holding beschikt over een vergunning van 26 juni 1996. De aanleiding voor deze vergunningaanvraag is onder meer het vergroten van de opslag van propaangasflessen tot een gezamenlijke inhoud van maximaal 5000 liter (= maximaal 111 flessen). Op 26 september 2002 is op een eerdere aanvraag een ontwerpbeschikking vastgesteld en gepubliceerd. Naar aanleiding van het grote aantal bedenkingen tegen deze eerste ontwerpbeschikking is een nieuwe aanvraag ingediend en is een nieuwe ontwerpbeschikking opgesteld. De aspecten veiligheid en geluid zijn in deze nieuwe ontwerpbeschikking beter gemotiveerd. Aan de vergunning worden voorschriften verbonden, die ten doel hebben nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen dan wel zoveel mogelijk te beperken.

Ter inzage, bedenkingen en openbare zitting

De ontwerpbeschikking, de daarbijbehorende aanvraag en andere ingebrachte stukken liggen van 2 februari tot en met 2 maart 2005 ter inzage bij de afdeling Milieu, Stadskantoor, Hazenweg 121.

Tegen de ontwerpbeschikking kan een ieder tot en met de laatste dag van bovengenoemde inzagetermijn schriftelijk bedenkingen inbrengen. De gemotiveerde bedenkingen moeten worden gericht aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Degene die bedenkingen inbrengt, kan verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een ieder kan verzoeken om een openbare zitting waar mondeling bedenkingen kunnen worden ingebracht en waar tevens gelegenheid wordt gegeven tot een gedachtenwisseling over de ontwerpbeschikking. Omdat deze openbare zitting in beginsel tijdens de inzagetermijn moet plaatsvinden, moet een verzoek daartoe tijdig worden gedaan. Tegen de later op de aanvraag te nemen beschikking kan in beginsel alleen beroep worden ingesteld door degenen die bedenkingen hebben ingebracht. Bij de bekendmaking van de definitieve beschikking wordt hierover nadere informatie verstrekt.

Meldingen artikel 8.19 lid 2

Meldingen zijn ontvangen van:

* Foseco Nederland B.V. voor het gedeeltelijk overschakelen van isopropylalcohol op ethanol als grondstof in het produductieproces in de inrichting aan de Binnenhavenstraat 20. Door deze gedeeltelijke overschakeling verandert de emissies naar de lucht niet en verandert de veiligheidssituatie in geringe mate in gunstige zin.

* Van der Sluijs Tankopslag B.V.voor het verwijderen en gedeeltelijk vervangen van additieven tanks in de inrichting aan de Aardoliestraat 5.

* J.H.J.M. Harink voor het veranderen van de te realiseren vleeskalverenstal in de inrichting aan de Sluitersdijk 24. De stal wordt korter en breder uitgevoerd dan vergund. Het aantal dieren en het stalsysteem en daarmee de ammoniakemissie en de stankemissie veranderen niet.

Burgemeester en wethouders hebben in bovengenoemde gevallen een verklaring afgegeven dat de gemelde veranderingen niet leiden tot andere of grotere nadelige milieugevolgen dan die de inrichting volgens de geldende vergunning veroorzaken en dat de melding geen aanleiding geeft tot het aanpassen van deze vergunning. De bestaande vergunningen gelden daarmee ook voor de gemelde veranderingen.

Ter inzage, bezwaar en voorlopige voorziening

De meldingen, de verklaringen en andere relevante stukken liggen tot en met 15 maart 2005 voor een ieder ter inzage bij de afdeling Milieu, Stadskantoor, Hazenweg 121. Als uw belang rechtstreeks bij een van deze verklaringen is betrokken, dan kunt u gedurende deze periode schriftelijk bezwaar maken. Het bezwaarschrift kunt u richten aan: College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo en moet tenminste bevatten: naam en adres, dagtekening en ondertekening, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en de gronden van het bezwaar.

Gelijktijdig met of direct na indiening van het bezwaarschrift kan in geval van een spoedeisend belang een verzoek worden gedaan om het treffen van een voorlopige voorziening. Een dergelijk verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE in Den Haag. Het verzoek moet dezelfde gegevens bevatten als genoemd bij het bezwaarschrift en bovendien moet een afschrift van het bezwaarschrift worden meegezonden. Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffiegeld geheven: ( 138,- voor een natuurlijk persoon en ( 276,- voor een rechtspersoon. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Milieu.

Meldingen ex. artikel 8.41

Meldingen zijn ontvangen van:

* Oketrans in verband met het oprichten van een transportbedrijf, gevestigd aan de Hassinkweg 14 A /B/C (Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer).

* M.G. Ter Beke in verband met het veranderen van een metaaldraaierij, gevestigd aan de Berkweg 58 (Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer).

* Metalelktro-Oost in verband met het veranderen van een inrichting, gevestigd aan de Robijnstraat 16 (Besluit woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer).
De inrichtingen dienen te voldoen aan de voorschriften opgenomen in de bijlage bij de daarbij genoemde besluiten.
Ter inzage
Tegen bovenstaande meldingen op grond van de Wet milieubeheer staat geen bezwaar en/of beroep open. De meldingen met bijbehorende stukken zijn openbaar en liggen ter inzage bij de afdeling Milieu, In de week van 19 januari tot en met 25 januari 2005 zijn kapvergunningen verleend voor het kappen van:

* 6 elzen en 1 hazelaar in de Brugginksweg 4. Herplant: geen.
* 1 sierkers in de Kamperfoeliestraat 17. Herplant: 1 esdoorn in de maat 14/16 binnen

* 2 jaar.

* 7 sierkersen, met een stamdiameter tussen de 30 en 45 cm, in de Kamperfoeliestraat, ter hoogte van de huisnummers 17 tot en met 35. Herplant: 8 esdoorns, in de maat 14/16, binnen 1 jaar na de kap van de sierkersen.

* 1 hulst in de Magnoliastraat voor huisnummer 13. Herplant: geen.
* 30 eiken, 6 berken, 4 elzen, 19 essen, 2 lijsterbessen en 2 wilgen aan de Kanaaldijk rondom de velden van Sportvereniging Wilhelminaschool, Sportpark Vikkerhoek. Herplant: 8 stuks bomen van een duurzame houtsoort op de opengevallen plekken door de onderhoud van de singels, in de maat 12/14 en 80/100, voor het bosplantsoen binnen 1 jaar na de kap van de bomen.
* 10 essen in het pad langs de Woolderbeek, opzij van de Merwedestraat 4. Herplant: 5 essen in de maat 16/18 binnen 1 jaar na de kap van de essen.

* 3 eiken (inlandse/Amerikaanse) en 3 beuken in de Twekkelerweg 327. Herplant: 6 bomen van een duurzame houtsoort, in de maat 16/18, (mogelijk) op het campingterrein.

Verplantvergunningen

In de week van 19 januari tot en met 25 januari 2005 zijn verplantvergunningen verleend voor het verplanten van:
* 1 plataan in de Nijhofslaan 5 naar de Vijverlaan. Herplant: 1 sierpeer in de maat 12/14 binnen 1 jaar na het verplanten van de plataan.
Parkeerplaatsen voor gehandicapten

In de week van 24 januari tot en met 28 januari 2005 zijn toewijzingen gedaan aan de:

* Neptunusstraat, een te creëren parkeerplaats direct tegenover de woning, nummer 17

* Wethouder Voogdgeertstraat, de eerste, rechter haakse parkeerplaats ter hoogte van de woning, nummer 17
* Zonstraat, een te creëren parkeerplaats direct voor de woning, nummer 76

De betreffende parkeerplaats mag, zodra het desbetreffende verkeersbord is aangebracht, alleen worden gebruikt door de eigena(a)r()esse) van de auto, waarvan het kenteken ter plaatse zal worden vermeld.

Ter inzage en bezwaar

De besluiten liggen gedurende 6 weken ter inzage bij de dienst Stedelijk Beheer en Ontwikkeling, Stadskantoor, Hazenweg 121. Op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van 6 weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

De Dorastraat is tot en met 4 februari afgesloten voor verkeer. Dit in verband met het plaatsen van een overstort- en verzamelput ter hoogte van de Elisabethstraat.
Oldenzaalsestraat, tussen de Paul Krugerstraat en de Kortenaerstraat. Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer richting stad-in wel doorgang vinden. In de richting Oldenzaal wordt het verkeer omgeleid. Ook de verbinding met de Oude Molenweg wordt afgesloten. Kijk voor meer informatie over de omleidingen op www.hengelo.nl.
* In de nacht van woensdag 2 februari op donderdag 3 februari 2005, van 23.00 tot 7.00 uur, rondom het station Hengelo.

Omwonenden kunnen van de werkzaamheden overlast ondervinden.