Politie Zuid-Holland-Zuid

31/1 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

31-01-2005 - Persberichten district II

2E VERDACHTE BEROVING AANGEHOUDEN

(vervolgbericht 30/1/05)
ALBLASSERDAM Zondagmiddag 30 januari 2005 omstreeks 15.00 uur is een 23 jarige man uit Alblasserdam door politieagenten aangehouden als verdachte van de gewelddadige beroving van een 68-jarige plaatsgenoot op 18 januari 2005. Het slachtoffer reed op zijn fiets toen hij ter hoogte van het Wilgenplein met een fles op zijn achterhoofd geslagen werd en beroofd werd van zijn portefeuille. Hierbij raakte de man gewond aan zijn hoofd. Vrijdagavond 28 januari is reeds een 19-jarige man uit Alblasserdam aangehouden voor de beroving. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

GEEN LEGITIMATIEBEWIJS BIJ ZICH
ALBLASSERDAM- Een 21 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren. Dit gebeurde op zondagavond 30 januari 2005 omstreeks 22.25 uur op de Edisonweg. De man werd tijdens een routinecontrole staande gehouden. Hij had geen legitimatiebewijs bij zich. Nadat door een familielid een legitimatiebewijs werd gebracht bleek dat de man zijn juiste gegevens had opgegeven. Hij werd met een bekeuring heengezonden.

VERDACHTE RIJDT OP POLITIEAGENT IN
PAPENDRECHT- Een verdachte is met een personenauto op een politieagent ingereden. De politieman kon nog net op tijd wegspringen en kwam met de schrik vrij. Dit gebeurde op maandagochtend 31 januari 2005 omstreeks 02.50 uur in de Staringlaan. Politieagenten gaven de bestuurder van een personenauto een stopteken voor een controle. De bestuurder gaf zijn rijbewijs af. Tijdens de controle bleek dat de bestuurder gesignaleerd stond. Toen een politieagent tegen de man zei dat hij was aangehouden gaf hij gas, reed bijna een politieagent die voor de auto stond aan en ging er vandoor. Na een zoekactie werd de personenauto onbeheerd aangetroffen in de Staringlaan. De bestuurder werd ondanks een zoekactie door politieagenten niet aangetroffen. De personenauto werd in beslag genomen. De politie beschikt over de identiteit van de verdachte en stelt een onderzoek in.