1e persbericht van maandag 31 januari 2005

Eindhoven 31-01-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw door mannen overvallen

Een 21-jarige vrouw uit Eindhoven is zaterdagavond rond 20.15 uur op de Kempensebaan door twee mannen overvallen. De vrouw had geld gepind op de Insulindelaan en had twee honden bij zich. Toen ze weer naar huis liep, kwamen er twee mannen achter haar aan. Die wilden eerst de twee honden meenemen, waarbij één van de honden één van de mannen in zijn linkerarm beet. Vervolgens kwam de man met een mes op de vrouw af, eiste geld, en pakte haar ook bij de schouder. De vrouw kon zich losrukken en is met de honden naar huis gerend. De mannen zijn spoorloos verdwenen. Het gaat om twee blanke mannen, beiden ongeveer
1,80 meter groot, met een onverzorgd uiterlijk. De één is ongeveer 25 tot 30 jaar, de ander ongeveer 30 tot 35 jaar oud. De politie vraagt getuigen van de overval zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Eindhoven: Jonge overlastplegers aangehouden

De politie heeft zondagavond rond 20.00 uur op de Suikerpeerstraat twee Eindhovense jongens (16 en 17 jaar) aangehouden. Zij hoorden bij een groep die rondom het winkelcentrum in Vaartbroek voor overlast zorgde. Daarover waren bij de politie enkele meldingen vanuit de buurt binnengekomen. Een aantal agenten heeft vervolgens ingegrepen en daarbij de twee aanhoudingen verricht. Het tweetal had geen identiteitspapieren bij zich. Ze zijn na verhoor op het bureau weer heengezonden met een bekeuring.

Eindhoven: Wildplasser aangehouden

Een 68-jarige man uit Eindhoven is maandagochtend rond 2.00 uur aangehouden op de Edisonstraat. Agenten zagen dat hij daar tegen een woning stond te plassen. Toen ze hem aanspraken, wilde hij weglopen. Omdat hij ook geen legitimatiebewijs bij zich had, is de man meegenomen naar het bureau. Hij is met een bekeuring weer heengezonden.

Eindhoven: Dronken automobilist raakt rijbewijs kwijt

Een man van 18 jaar uit Tricht is maandagochtend rond 2.30 uur aangehouden op de Ten Hagestraat. Agenten hadden gezien dat de man daar met zijn auto door het rode licht reed, vervolgens een weg inreed waar hij niet mocht rijden, en vervolgens op een fietspad reed. Toen ze hem controleerden, bleek hij teveel gedronken te hebben. Hij blies een alcoholpromillage van ruim 2,30, waarop zijn rijbewijs werd ingenomen. Voor de drie verkeersovertredingen kreeg hij drie bekeuringen.

Eindhoven: Ruiten vernield

Maandagochtend om 4.15 uur is in de Poelaertstraat een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had bij twee panden in de Staalstraat ruiten van de kelder vernield. Buurtbewoners waarschuwden de politie die de man snel kon aanhouden. Hij is de cel ingegaan.

Eindhoven: Verdachte met drie portemonnees

Zondagavond rond 21.50 uur is in de Edisonstraat een 22-jarige man uit Maastricht aangehouden. Toen agenten hem controleerden, bleek hij geen identiteitsbewijs te hebben. Toen hij verder gecontroleerd werd, bleek dat hij in het bezit was van drie portemonnees. De beurzen zijn vermoedelijk gestolen. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Zwerver dringt appartementencomplex binnen

Maandagochtend om 1.45 uur is in een appartementencomplex aan de Fuutlaan een 42-jarige zwerver aangehouden. Hij had bij de ingang een ruit ingeslagen. Toen de politie kwam lag de man in de hal te slapen. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij verder de nacht heeft doorgebracht.

Helmond: Aanpak huiselijk geweld

Zondagavond is in de Beelstraat een 27-jarige man aangehouden. Hij had bij vrienden van een relatie een ruit van de voordeur vernield en wilde de woning binnendringen. Hij werd tegengehouden door vrienden van de bewoonster. De man werd overgedragen aan de politie. Hij bleek in het bezit van valse papieren en stond geregistreerd als ongewenst vreemdeling. De man is ingesloten.

Helmond: Burenruzie loopt uit de hand

Zondagavond rond 20.10 uur is in de Hendrik van Veldekestraat een 35-jarige Helmonder aangehouden. Hij had bij een 46-jarige man de voorruit van zijn woning met een knuppel vernield en was de woning binnengedrongen. Binnen bedreigde hij de bewoner met de dood. Aanleiding tot dat gedrag was een uit de hand gelopen burenruzie. De Helmonder is aangehouden en zijn knuppel is door de politie in beslaggenomen. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Oirschot: Man dreigt met spijkerpistool

Zondagavond rond 22.45 uur is op de Oude Grintweg in Oirschot een 23-jarige man uit Drunen aangehouden. Hij was eerder met drie andere mannen bij een café buiten gezet vanwege vervelend gedrag. De man kwam even later terug en gooide met bierglazen en dreigde met een spijkerpistool. De politie werd gewaarschuwd. De man is de cel ingegaan. Zijn spijkerpistool met bijbehorende munitie is door de politie in beslaggenomen.

Nuenen: Twee gewonden bij verkeersongeval

Zondagavond om 23.30 uur zijn twee automobilisten gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Collse Hoefdijk en de A270. Een 21-jarige Eindhovense verleende met haar auto geen voorrang aan een 46-jarige automobilist uit Geldrop die over de Collse Hoefdijk richting Geldrop reed. Beide automobilisten zijn met nekklachten naar het Sint Anna-ziekenhuis gebracht.

Nuenen: Inbraak in woning

Bij een inbraak in een woning aan de Alfons-Blommelaan is een aantal klokken en een laptop weggehaald. Dat gebeurde zondag tussen 16.00 en 22.00 uur. Aan de voorkant van het huis is een raam opengebroken.

Beek en Donk: Fietsendief gepakt

Maandagochtend rond 2.30 uur is op de Gemertseweg een 24-jarige inwoner van Oeffelt aangehouden. Politieagenten controleerden hem omdat hij op het verkeerde fietspad reed. De fiets die de man bij zich had bleek kort daarvoor te zijn gestolen bij een woning in Beek en Donk. Op het politiebureau is tegen de man proces-verbaal opgemaakt. De fiets is terug naar de rechtmatige eigenaar.