Ingezonden persbericht


Athlon met achmea in autoschade-onderdelen

Apeldoorn/Hoofddorp 31 januari 2005

Verzekeraar Achmea en lease- en autoschadeherstelbedrijf Athlon Holding N.V. willen een joint venture oprichten onder de naam PartsPlan. De nieuwe onderneming ondersteunt de inkoop van onderdelen voor autoschadeherstel. Zij werkt daarbij voor zowel CARe Schadeservice, de keten van schadebedrijven van Athlon, als voor de door Achmea als partner geselecteerde herstelbedrijven. Het is de bedoeling dat de joint venture dit voorjaar van start gaat.

Athlon en Achmea hebben tot deze samenwerking besloten om daarmee inkoopvolume en kennis te bundelen en de inkoopfunctie als aparte activiteit te professionaliseren. De twee partners nemen beide voor 50% deel in PartsPlan. Zij verwachten in het proces van inkoop en levering van onderdelen betere condities te bereiken en kostenbesparingen te realiseren. Athlon en Achmea werken al langer samen, onder andere in autolease via de joint venture WagenPlan.

PartsPlan past in de ontwikkeling in de EU waarbij de verkoop en distributie van auto-onderdelen in hoge mate wordt geliberaliseerd. De inkoop van onderdelen is in de autoschadeherstelbranche van groot strategisch belang.

Het ligt in de bedoeling dat PartsPlan haar diensten aanbiedt aan de CARe-bedrijven in Nederland, momenteel 47 vestigingen, aan Achmea en aan de ongeveer 175 door Achmea als strategische partner geselecteerde schadeherstelbedrijven.

Athlon en Achmea verwachten voor eind februari van de EU-mededingingautoriteit toestemming te krijgen om daadwerkelijk van start te kunnen gaan.

Voor nadere informatie:

Athlon Holding N.V. mr. J.E. Demper, secretaris Raad van Bestuur Telefoon: 023 567 5700 E-mail: athloninfo@athlonholding.nl Website: www.athlonholding.nl

Eureko Achmea Holding De heer W. Kok, corporate communicatie Telefoon: 06 53291076 E-mail: willem.kok@achmea.nl ess release - Persbericht - Press release - Pers

1/1


---- --