Ingezonden persbericht


Persbericht

Vooraanstaande reclamebureaus kiezen voor Adobe InDesign CS

Ogilvy & Mather, DDB Worldwide en Wunderman kiezen voor InDesign CS voor verhoging van de productiviteit en het stroomlijnen van workflows

Amsterdam, 31 januari 2005 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) heeft vandaag aangekondigd dat Ogilvy & Mather, DDB Worldwide en Wunderman overgestapt zijn op Adobe® InDesign® CS software. InDesign is een innovatief lay-out en design-programma en maakt deel uit van de Adobe Creative Suite. De bureaus hebben voor de totaaloplossing van Adobe gekozen vanwege de creatieve functies, de strakke integratie met andere onderdelen van de Adobe Creative Suite, het eenvoudige gebruik en de uitstekende ondersteuning van Adobe.

Deze drie topbureaus behoren tot een groeiende groep bedrijven die overstappen op InDesign CS, waaronder Bernstein-Rein Advertising, Goodby, Silverstein & Partners, GSD&M, The Integer Group®, Landor Associates, Publicis West en Schadler Kramer Group. Vanwege de open architectuur van Adobe-producten integreren veel bedrijven de Adobe Creative Suite met andere content-managementsystemen. Daarnaast gebruiken ze scripting en plug-ins voor het ontwikkelen van begrijpelijke, geautomatiseerde uitgeversoplossingen om hun kosten te verlagen en de service naar klanten te verbeteren.

Het reclamebureau Ogilvy & Mather heeft 312 kantoren in 89 landen en stapt wereldwijd over op InDesign CS. Hierdoor zijn art directors productiever en kunnen zij sneller comps creëren door bestanden uit andere onderdelen van de Adobe Creative Suite - Adobe Illustrator® CS en Adobe Photoshop® CS software - in InDesign lay-outs te zetten, zonder de bestanden eerst vlak te maken of op te slaan in een speciaal formaat.

De mogelijkheid om overgangen en transparanties te creëren binnen InDesign biedt een enorme tijdsbesparing en met de geavanceerde typografische functies kunnen ontwerpers hoogstaande type treatments creëren, zegt John Lopez, studio manager bij Ogilvy & Mather. Doordat software-scripts eenvoudig gecreëerd kunnen worden in InDesign CS kunnen we vaak terugkomende processen automatiseren, zoals de voorbereiding van advertenties voor specifieke eisen van uitgevers.

Bij DDB Worldwide biedt de strakke integratie tussen onderdelen van de Adobe Creative Suite een beter gestroomlijnde workflow. Hierdoor wordt de productiviteit verhoogd waardoor er meer tijd over blijft voor het experimenteren met advertenties voor klanten als Microsoft®, Philips en Safeco. Begin 2004 is DDB Worldwide wereldwijd overgestapt op InDesign. De eis van diverse grote klanten om werk in InDesign CS te creëren en bij de drukkers aan te leveren was overigens een bevestiging van deze keuze.

Wunderman s integrated studio service group biedt afdrukdiensten voor klanten als Ford, Kraft en Citibank. De studio moet het drukmateriaal zo efficiënt mogelijk produceren en daarbij voldoen aan de kwaliteitsnormen van enkele van de grootste merken van de wereld. Wunderman s integrated studio services vertrouwt op een uitgeversoplossing die gebaseerd is op Adobe InDesign CS software om op een efficiënte manier hoogwaardig werk af te leveren.

Ons creatief en productiepersoneel was meteen blij met InDesign, zegt Steve Gleason, director of integrated studio services, Wunderman Chicago. Binnen een maand gebruikten we InDesign voor al onze advertenties. Vanaf dat moment hebben we onze productiviteit verhoogd en creëren we meer advertenties van een betere kwaliteit zonder extra personeel.

InDesign CS ondersteunt s werelds topreclamebureaus met het tot leven brengen van creatieve ideeën op een leuke en productieve manier, zegt Jim Heeger, senior vice president of creative professional products bij Adobe. Hun uitstekende werk inspireert ons om nieuwe manieren te bedenken om design-workflows en de rol van ontwerp in de reclamewereld verder te verbeteren.

Adobe Creative Suite en InDesign CS zijn in oktober 2003 geïntroduceerd en zorgen ervoor dat vooraanstaande reclamebureaus hun creativiteit kunnen verbeteren en workflows kunnen stroomlijnen. Een groeiend eco-systeem van ontwikkelaars, system integrators, drukkerijen, en trainers helpen kranten, magazines, retailers en reclamebureaus wereldwijd met de op open standaarden gebaseerde uitgeverstechnologie van Adobe.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Een PDF van het persbericht vindt u hier:
http://www.adobe.nl/aboutadobe/pressroom/main.html

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe is s werelds grootste leverancier van softwareoplossingen voor het creëren, beheren en distribueren van hoogwaardige, betrouwbare digitale content. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.com.

© 2005 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe and the Adobe logo, InDesign, Photoshop and Illustrator are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo of Jane Brands van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
E-mail: lilianv@lewispr.com of janeb@lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com