BedrijfsautoRAI

31-01-2005

Vijftigste MAN voor Vos Nederhemert

Transportonderneming Vos uit Nederhemert heeft onlangs haar vijftigste MAN in gebruik genomen. De nieuwe TGA wordt hoofdzakelijk op Frankrijk ingezet.

Transportonderneming Vos uit Nederhemert is een familiebedrijf, dat in 1916 begon met het vervoer van melk van de plaatselijke boeren naar de zuivelfabriek. In 1924 richtte Aart Vos grootvader van de huidige direc-teuren een bodedienst op, die met twee T-Fords pakketten vervoerde. In de loop der jaren is de onderneming uitgegroeid tot een internationaal transportbedrijf met 50 vrachtwagens en 105 werknemers. Vos voert daarnaast transporten over water uit en biedt zijn klanten faciliteiten voor op- en overslag en value added logistics, zoals het vouwen van golf-kartonnen verpakkingen voor groente en fruit. In Zaltbommel is er een tweede vestiging.

Bij MAN dealer RosierVandenBosch heeft Transportonderneming Vos kort geleden de vijftigste MAN aangekocht. Het gaat om een volledig luchtgeveerde TGA 26.480 FNLLC met XXL-slaapcabine. De drie-assige motorwagen is voorzien van een enkellucht sleepas, 480 pk sterke Euro 3 motor met elektronisch geregelde motorrem (EVB-EC) en een automatisch geschakelde TipMatic versnellingsbak. Twee brandstoftanks met een totale capaciteit van 1.200 liter geven de truck een zeer ruime actieradius. De schuifzeilenopbouw is afkomstig van Brugmans Carrosserie uit Delwijnen. De TGA vervangt een oudere motorwagen en wordt in combinatie met een aanhanger ingezet voor het vervoer van stukgoed en conserven naar diverse bestemmingen in Frankrijk en Duitsland.

De relatie tussen Transportonderneming Vos en MAN bestaat al sinds 20 jaar en is gebaseerd op de goede verstandhouding met dealerbedrijf ROSIERVANDENBOSCH, het serviceniveau en de gunstige prijs/kwaliteit verhouding van de voertuigen.