Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TIMESPOTS OPENT VERHUURSHOP TEGENOVER AMSTERDAM CS

EERSTE TIMESPOTS SHOP: HÉT VERTREKPUNT VOOR DE
ULTIEME STADSBELEVING

Amsterdam, januari 2005 - Genieten van Amsterdam met een handzame pocket pc met real-time informatie, om ook mee te fotograferen en bellen. Kan het mooier? Het digitale, creatieve concept Timespots- ontwikkeld door Nika Productions - is een unieke toevoeging aan een beleving van Amsterdam. Deze maand is het eerste verhuurpunt voor Timespots geopend tegenover het centraal station in het VVV. Een jong, enthousiast team met kennis en liefde voor de stad verhuurt vanaf E10,- deze veelzijdige, digitale routeplanner waarmee de stad pas écht goed ontdekt kan worden. De Timespots-shop is hét vertrekpunt voor toeristen, zakelijke bezoekers of dagjesmensen die Amsterdam willen ervaren als 'local'.

Eerste Timespots shop

Voortaan hoeven liefhebbers van de stad Amsterdam nog maar een paar meter te lopen vanaf het Centraal Station om een wereld binnen te stappen die Timespots heet; zij kunnen via een zakcomputer alle ins & outs van hoofdstad ontdekken. Werden deze handcomputertjes aanvankelijk alleen bij aangesloten hotels verhuurd, nu is in het mooie, witte houten gebouw (VVV) de eerste Timespots-shop geopend. Achter de balie staat een vriendelijk team klaar om een gedegen uitleg te geven over de vele handige functies van de Timespots. De medewerkers (herkenbaar aan een rood polo-shirt) vertellen bijvoorbeeld dat bellen, internetten, filmen, fotograferen en toegang tot een uitgebreide database met stadskaartjes en interessante informatie behoren tot de mogelijkheden van het apparaat. Ondanks ingewikkeld lijkende hi-tech mogelijkheden, is een korte uitleg al voldoende om een gemêleerd gezelschap van toeristen, dagjesmensen of zakelijke bezoekers op weg te helpen. Ook Nederlandse dagjesmensen zijn inmiddels met het apparaat 'gespot'!

De stad aan je voeten

Met een Timespots in de hand zal een dagje Amsterdam verrassend anders verlopen; Timespots-bezoekers hebben namelijk toegang tot real-time informatie voor een ultieme, intense stadsbeleving. Zo gaat de navigatie door de stad bijzonder soepel via de handige stadskaartjes op het heldere scherm vergezeld van de Engelstalige audio-tour. En - de naam 'Timespots' zegt het al - de service is tijd en plaatsgebonden. Een 'location-based service' zorgt ervoor dat winkels en restaurants interessante aanbiedingen kunnen sturen op het moment dat Timespots in de buurt is. Timespots is een mobiel kompas, die de simpele 'toeristische routes' vermijdt en liefhebbers op een bijzondere manier door de stad leidt.

De tarieven voor het huren van deze digitale reisgids zijn vanaf E10,- voor 8 uur gebruik, E15,- voor de hele dag (24 uur) en E25,- voor twee dagen.

Timespots - initiatief van het Nederlandse bedrijf Nika Productions - is een handzame digitale stadsgids die real-time informatie en diensten over de stad Amsterdam geeft aan toeristen en zakelijke bezoekers. Timespots is te huur bij de Amsterdamse VVV en aangesloten hotels, zoals Hotel Amsterdam - de Roode Leeuw, Banks Mansion, Eden Hotel en Tulip Inn Amsterdam Centre. Timespots wordt ondersteund door de gemeente Amsterdam, het Amsterdamse Toerisme & Congres Bureau (ATCB) en partners Vodafone, Rabobank, Geodan, Byton. Voor meer informatie of reserveringen kijk op www.timespots.com of neem contact op met Timespots via telefoonnummer 020 - 61 27 302.