Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - Arnhemmer verdacht van mishandelen jongen (8)
Publicatiedatum: 31-01-2005

Een 49-jarige Arnhemmer is zondagavond in zijn woonplaats door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling van een 8-jarig jongetje. De mishandeling zou hebben plaatsgevonden in een cafetaria in de wijk Presikhaaf. Het slachtoffer was daar samen met zijn 10-jarige zusje om een bestelling af te halen. Kennelijk had de jongen in de zaak wat gespeeld wat de 49-jarige verdachte, die ook in de zaak was, niet zinde. De man zou daarbij de jongen hebben geslagen. Het slachtoffer ging daarop overstuur naar huis en vertelde daar zijn verhaal. De ouders van de jongen waarschuwden hierop de politie en gingen terug naar de zaak. Daar werd de verdachte Arnhemmer op aanwijzen van het slachtoffertje en een getuige aangehouden. De Arnhemmer had een gedeeltelijk bekennende verklaring afgelegd. Hij is na verhoor weer vrijgelaten en kreeg een dagvaarding uitgereikt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - aanhoudingen na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 31-01-2005

De Arnhemse politie heeft afgelopen zondag en de daaropvolgende nacht drie personen aangehouden na meldingen van huiselijk geweld. Bij een flatwoning in de wijk 't Broek werd rond kwart over vier een 58-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn ex-vrouw. De man zou zijn voormalige echtgenote al eerder via de telefoon hebben bedreigd. Vervolgens was hij naar haar woning gekomen en zou haar daar wederom met de dood hebben bedreigd. Gewaarschuwde agenten hielden de man voor de woning van zijn ex-vrouw aan. In de wijk De Laar-West hield de politie even voor tien uur een 28-jarige Arnhemmer aan. De man wordt ervan verdacht zijn 37-jarige vriendin te hebben geslagen. De Arnhemmer werd kort daarop in zijn woning aangehouden. In de nacht van zondag op maandag werd in de wijk Presikhaaf een 38-jarige Arnhemmer aangehouden na huiselijk geweld. De man zou zijn 26-jarige vriendin klappen hebben gegeven bij een ruzie. De vrouw vluchtte de woning uit en waarschuwde de politie, die de man even later in zijn woning aanhield.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - beschonken Westervoorter aangehouden bij aanrijding
Publicatiedatum: 31-01-2005

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Utrechtseweg in Arnhem een 21-jarige Westervoortse automobilist aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man was omstreeks half één betrokken geraakt bij een verkeersongeval, nabij de kruising met de Oranjestraat. Volgens de politie was een taxichauffeur, een 54-jarige man uit Rheden, over de Utrechtseweg vermoedelijk door rood licht gereden. De Westervoorter was op dat moment met groen licht vanaf de Oranjestraat ook de Utrechtseweg opgereden. Beide auto's botsten op elkaar. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de Westervoorter, die vervolgens mee moest naar het politiebureau. Daar werd bij de ademanalyse een alcoholpromillage gemeten van 1,66. Dat is ruim drie maal zoveel als is toegestaan. Bij de aanrijding raakte verder niemand gewond.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Edenaar aangehouden na achtervolging

Publicatiedatum: 31-01-2005

Een 23-jarige Edese automobilist is zondagmiddag in Arnhem aangehouden nadat hij weigerde gevolg te geven aan een door de politie gegeven stopteken. Aan de aanhouding was een korte achtervolging vooraf gegaan. De man trok rond drie uur de aandacht van surveillerende agenten toen hij met hoge snelheid over de Amsterdamseweg reed. Toen de agenten een controle wilden instellen verhoogde de Edenaar zijn snelheid en reed vervolgens tot twee keer toe door rood licht. De rit ging verder via de Sonsbeekweg en Apeldoornseweg. Ter hoogte van de kruising met de Nijhoffstraat moest de Edenaar stoppen voor ander verkeer, waarop de agenten erin slaagden de man aan te houden. Na enkele bekeuringen te hebben ontvangen is hij weer vrijgelaten. Van drankgebruik was overigens niet gebleken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden