Gemeente Bussum

De Veiligheidsgids ligt voor u klaar

veiligheidsgids.jpg

De Veiligheidsgids biedt informatie over de risicos die een complexe samenleving met zich meebrengt, wat de overheid hieraan doet en wat u zelf kunt doen. De gids ligt voor u klaar op diverse locaties in Bussum.

Dagelijks staan wij bloot aan kleine en grote risico's. Veel risico's zijn we samen bereid te nemen. We rijden bijvoorbeeld in auto's, waardoor we het risico lopen betrokken te raken bij een ongeluk en hebben LPG-tankstations die de nodige gevaren met zich meebrengen. Naarmate een samenleving complexer wordt, worden de gevaren groter en komt de fysieke veiligheid meer onder druk te staan. Gelukkig gaat het meestal goed, maar soms niet. Dan ontstaan er incidenten, zware ongevallen of zelfs rampen. Ieder heeft een eigen verantwoordelijkheid zich tegen deze gevaren te beschermen. Maar ook de overheid heeft een verantwoordelijkheid mensen te beschermen tegen de gevaren die een complexe maatschappij met zich meebrengt. Door regelgeving, vergunningenstelsels en controles op de naleving daarvan.

Als een calamiteit zich daadwerkelijk voordoet, is het belangrijk dat u, als inwoner van Bussum, weet wat u moet doen en wat u van ons mag verwachten. In de Veiligheidsgids leest u hier meer over. U kunt de gids ophalen bij de centrale balie in het gemeentehuis, de Openbare Bibliotheek Naarden-Bussum, het buurtcentrum Uit-Wijk aan de Doctor Schaepmanlaan, Versa aan de Huizerweg, het politiebureau en de GGD aan de Brinklaan .