Ingezonden persbericht


Persbericht

Motiv introduceert nieuwe appliance voor complete netwerkbeveiliging Mr. Blue Sky zorgt voor geavanceerde antivirus-, firewall- of URL-filtering-functionaliteit

IJsselstein, 31 januari 2005 - IT-dienstverlener Motiv heeft onder de naam Mr. Blue Sky een nieuwe appliance op de markt gebracht, die bedrijven in staat stelt hun netwerk beter te beveiligen. De appliance voorziet in antivirus- en antispam-, firewall- of URL-filtering-functionaliteit op basis van software van marktleiders Trend Micro (antivirus en antispam), Check Point Software Technologies (firewall en VPN) en Websense (URL-filtering en content-scanning).

"2004 was het jaar van een explosie van virussen, spam, trojans en andere netwerk-bedreigingen", zegt Bastiaan Bakker van Motiv. "Het is nu dan ook glashelder dat bedrijven niet zonder optimale beveiliging van hun netwerk kunnen. Het midden- en kleinbedrijf is in dat verband gebaat bij een makkelijk te installeren en te beheren appliance, die geavanceerde beveiliging biedt tegen bedreigingen en ongeoorloofd internetgebruik. Motiv speelt hierop in met Mr. Blue Sky. De appliance wordt geleverd met de software van marktleiders op beveiligingsgebied. Deze combinatie biedt optimale bescherming van netwerken tegen een relatief lage prijs. De appliance is direct inzetbaar en kan volledig op afstand beheerd worden door Motiv."

Motiv levert verschillende varianten van de Mr. Blue Sky appliance, met modellen variërend van vier netwerkkaarten tot twaalf kaarten (10/100/1000 Base-TX). De appliances zijn voorzien van minimaal een Intel Pentium IV processor tot maximaal twee Pentium XEON-processors, maximaal twee gigabyte aan geheugen en een passende hard disk voor de opslag van logdata, alle software en de configuraties (minimaal 80 gigabyte). De appliances met bijvoorbeeld Check Point Firewall-1 kunnen, als de klant dat wenst, als een volledig cluster worden ingezet. Over Motiv
Motiv is sinds 1998 actief als sparringpartner, systems integrator en probleemoplosser voor klanten die zoeken naar innovatieve ICT-oplossingen voor de ondersteuning van hun bedrijfsprocessen. Rode draad in de activiteiten is de beveiliging van netwerken en gegevens. Of het nu gaat om het optimaal beveiligen van een netwerk of de veilige toegang tot een database, Motiv biedt de juiste oplossing op basis van de in eigen huis opgebouwde expertise in combinatie met de geavanceerde producten van toonaangevende leveranciers als Microsoft, Oracle, Check Point, Nokia, Juniper, Symantec, Trend Micro, RSA Security, Barracuda, Bluecoat en Websense.