IMPRESARIAATJACQUES SENF

Persbericht 31 januari 2005

Eva Poppink in het zonnetje gezet voor 500 keer nijntje

Gisteren, 30 januari, speelde Eva Poppink voor de 500e keer nijntje in het Kennemer theater te Beverwijk. In aanwezigheid van Dick Bruna en allerlei bekenden en familie werd Eva Poppink in het zonnetje gezet door producent Matthijs Bongertman.

Sinds in april 2001 nijntje de musical in première ging, heeft Eva Poppink maar liefst 500 keer de rol van nijntje gespeeld. Al bijna 250.000 mensen hebben Eva als nijntje gezien in nijntje de musical en in haar opvolger nijntje is er weer.

In 2004 werd Eva voor haar rol als nijntje genomineerd voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Kleine Musical Productie voor de John Kraaijkamp Musical Awards.

Eva Poppink studeerde in 1999 af aan de Kleinkunst Academie in Amsterdam. Tijdens haar stagejaar vertolkte ze de rol van Pink in de musical: Heerlijk duurt het langst. In ditzelfde jaar kreeg ze de Pissuisse prijs en speelde ze de rol van Serena Katz in de musical Fame. Een jaar later stond Eva voor het eerst als nijntje op de planken. Tijdens de nijntje periode speelde ze ook in de komedie Verkeerd verbonden, in de tv-serie Schudden tot het sneeuwt, in de film Pietje Bell 2 en had ze gastrollen in onder andere Spangen en Twaalf steden, dertien ongelukken. Verder illustreerde ze de boeken Kareltje de hamster, Sjonnie de giraffe en De Kunst van het bedriegen.

Voor haar rol in zowel nijntje de musical als nijntje is er weer kreeg Eva lovende recensies:

Eva Poppink is meer dan vertederend als nijntje; ze kan verbluffend grappig giechelen en speelt ontroerend mooi de gemengde gevoelens waarmee de kleine pluis de komst van een broertje of zusje tegemoet ziet (NRC Handelsblad, 2004).
nijntje vertedert opnieuw, Eva Poppink is net zo'n leuk konijnenmeisje als destijds, (Telegraaf 2004).
een vertederend en stralend nijntje, (HP/De Tijd, 2001) De rollen worden fantastisch vertolkt door o.a. Eva Poppink (...), (Spits, 2001)

Noot voor de
redactie--------------------------------------------------------------
---

Fotomateriaal is te downloaden van
http://www.roybeusker.com/download/nijntje/ Fotomateriaal is rechtenvrij mits naamsvermelding fotograaf. Fotograaf: Roy Beusker Foto 13: Eva Poppink
Foto 18: Annemarie Henselmans (oma), Vanessa Werkhoven (nina) en Eva Poppink
Foto 22 : Dick Bruna en Eva Poppink

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Impresariaat Jacques Senf & Partners, Julia Linsen, tel. 020-620 88 04 of e-mail Julia.Linsen@senf.nl

31 jan 05 14:12