Politie Noord-Holland-Noord

Politieberichten regio NHN, maandag 31 januari 2005

Alkmaar 31-01-2005 - 14.18 uur

Winkeldiefstal: politie zoekt getuigen
Enkhuizen, dinsdag 25 januari 2005
Op dinsdag 25 januari omstreeks 16.15 uur kwamen twee vrouwen en een man in de winkel van de firma Blokker. Hier werd gezien dat zij een kinderrugtasje in hun eigen tas stopten en hiermee de winkel uit wilden lopen. Er ontstond een woordenwisseling bij de kassa, waarna de dieven de winkel uitliepen. Het personeel was niet in staat de dieven tegen te houden. Door het personeel werden de personen herkend van eerdere bezoeken aan de winkel waarbij goederen werden weggenomen. Het vermoeden bestaat dat door de verdachten ook andere winkels in Enkhuizen zijn 'bezocht'. De mannelijke verdachte is ongeveer 25 jaar oud en heeft een lengte van 1,90 meter. Hij heeft een donkere huidskleur. Ook de vrouwen hebben een donkere huidskleur. De politie in Enkhuizen zoekt getuigen en eventuele andere slachtoffers van deze winkeldieven. De politie is bereikbaar onder tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Gestolen bromfiets: twee aanhoudingen
Julianadorp, zondag 30 januari 2005
Op zondagmiddag omstreeks 13.00 uur zagen een man en zijn dochter twee jongens rijden op een bromfiets die eerder die dag van de dochter was gestolen. De benadeelden waren, nadat zij de diefstal hadden ontdekt, in de omgeving op zoek gegaan. Toen zij de bromfiets zagen rijden hadden zij de achtervolging ingezet. Hierbij sprong eerst de jongen die achterop zat van de bromfiets af. Even verderop gooide de bestuurder de bromfiets neer en vluchtte weg. Nadat de brommer was veilig gesteld werd opnieuw naar de jongens uitgekeken. Zij werden aangetroffen in een groepje hangjeugd op de Wierbalg in Julianadorp. De gewaarschuwde politie hielde de beide jongens ter plaatse aan. Het ging om twee 16-jarige knapen uit Den Helder. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Inbraak in jachten
Wieringerwerf, zondag 30 januari 2005
Op zondagmorgen werd de inbraak ontdekt in negen zeiljachten in de Marinahaven aan de Noorderdijkweg in Wieringerwerf. De inbraken zijn vermoedelijk gepleegd in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 januari. De zeiljachten werden geheel doorzocht. Onbekend is wat er werd weggenomen. De directie van de haven zal de eigenaren van de boten in kennis stellen.

Verkeerscontrole
Opmeer, zondag 30 januari 2005
Op zondagmiddag werd op diverse plaatsen in Opmeer gecontroleerd op snelheid. De controle werd uitgevoerd met een handlaser-apparaat. In totaal kregen 18 bestuurders een bekeuring omdat zij sneller reden dan de toegestane 50 km per uur. Hoogste gemeten snelheid bedroeg 75 km per uur. Ook kregen 15 bestuurders een bekeuring omdat zij geen veiligheidsgordel droegen.
Wervershoof, maandag 31 januari 2005
Op maandagmorgen werd een algemene verkeerscontrole gehouden op de Zeeweg in Wervershoof waarbij 6 bestuurders een bekeuring kregen. Er werd geschreven voor het niet dragen van een veiligheidsgordel of valhelm en het overschrijden van de maximum snelheid. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 in plaats van de toegestane 50 km per uur.

Alcoholcontrole
Abbekerk, zondag 30 januari 2005
Op zondagavond omstreeks 19.00 uur werd op de Zandvoortwijk in Abbekerk een 50-jarige Rotterdammer in een personenauto gecontroleerd. Hij blies 825 ug/l. Dat is bijna vier maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Castricum, maandag 31 januari 2005
Op maandagmorgen omstreeks 00.10 uur werd een 16-jarige fietser uit Castricum vermoedelijk door een bromfietser over de Torenstraat in zijn woonplaats gesleept. Toen hij de macht over het stuur verloor, reed hij achterop een geparkeerd staande auto. Bij controle bleek de jongen alcohol gehad te hebben. De jongen werd hierop aangehouden. Hij blies 525 ug/l. Dat is tweeëneenhalf keer het wettelijk toegestane maximum. Bovendien bleek hij aan de eigenaar van de auto, bij de schadeafhandeling, een valse naam te hebben opgegeven. Overigens kon de jongen zich niet legitimeren. Hij kreeg een proces-verbaal. De bestuurder van de bromfiets, een 17-jarige Castricummer, werkte zowel op straat als op het politiebureau niet behoorlijk mee aan een blaasproef. Hij krijgt een proces-verbaal wegens een 'weigering'. Den Helder, maandag 31 januari 2005
Op maandagmorgen omstreeks 01.40 uur werd een 34-jarieg vrouw uit Den Helder in haar woonplaats op de Ruyghweg gecontroleerd. De automobiliste bleek 665 ug/l alcohol in haar adem te hebben. Dat is drie maal het wettelijk toegestane maximum. Zij kreeg een proces-verbaal en moest haar rijbewijs inleveren. De vrouw liep tijdens een routinecontrole tegen de lamp. Tien minuten later werd op de Jan Vervailleweg in Den Helder een 40-jarige automobilist uit Den Helder gecontroleerd. Hij blies 715 ug/l. Ruim drie maal het maximum. Ook deze verdachte kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. De man was opgevallen doordat hij over de rijbaan slingerde en voor een groen stoplicht in de remmen ging.

Woninginbraak
Wervershoof, zondag 30 januari 2005
Op zondagavond werd tussen 18.00 en 22.50 uur ingebroken in een hoekwoning aan de Floralaan te Wervershoof. De daders kwamen het pand binnen door een raampje in de voordeur te forceren. De gehele woning werd doorzocht. Uit het pand verdwenen ondermeer kentekenbewijzen, een rijbewijs, een paspoort en geld.
Bovenkarspel, maandag 31 januari 2005
In de nacht van zondag op maandag, tussen 23.00 en 07.00 uur werd er ingebroken in een hoekwoning aan de Keizerskroonweg in Bovenkarspel. De daders kwamen binnen door een raam aan de achterzijde van het pand te forceren. Uit de woning werden geld, 8 sloffen sigaretten en een fles wodka ontvreemd.
Den Helder, maandag 31 januari 2005
In de nacht van zondag op maandag, tussen 23.30 en 07.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Sternstraat in Den Helder. Hoe de daders de woning zijn binnengekomen is niet geheel duidelijk, want er zijn geen braaksporen. Mogelijk is de voordeur open geflipperd. Uit de woning werden geld, twee fotocamera's en een kleurenmonitor weggenomen.

Diefstal auto
Alkmaar, maandag 31 januari 2005
In de nacht van zondag op maandag, tussen 20.00 en 10.45 uur werd een personenauto ontvreemd vanaf de Asselijnstraat in Alkmaar. De auto stond op straat voor een woning geparkeerd. Het ging om een blauwe Fiat Uno met kenteken FR-ZS-11.