Gemeente Rotterdam

Nr. 16
31 januari 2005

Mixen aan de Maas

'Welkom in Rotterdam' koppelt 'oude' en 'nieuwe' Rotterdammers

Op maandag 31 januari is een proef gestart met het project 'Welkom in Rotterdam, dat tot doel heeft ontmoetingen tot stand te brengen tussen Rotterdammers. Het project biedt de mogelijkheid aan 'nieuwe' en 'oude' Rotterdammers om elkaar én de stad te leren kennen en om de onderlinge verbondenheid te vergroten. 'Welkom in Rotterdam' is één van de maatregelen uit het actieprogramma Rotterdam Zet Door. Op weg naar een stad in balans.

Verschillende organisaties en instellingen hebben hun medewerking toegezegd en de verwachting is dat nog meer instellingen zich de komende maanden hierbij zullen aansluiten. De testfase wordt vormgegeven door het Katholiek Centrum voor Welzijnsbehartiging (KCW), het Zadkine College, het Albeda College, de Unie van Vrijwilligers, Stichting SOBER, SBAW, WoonbronMaasoevers en de gemeente Rotterdam. Daarnaast zijn er nog veel geïnteresseerde instellingen en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven die hun medewerking hebben toegezegd. Het KCW coördineert 'Welkom in Rotterdam'. Er is een projectteam gevormd, dat uit vier personen bestaat.

Aanmelding
Bij het project worden 'oude' en 'nieuwe' Rotterdammers met elkaar in contact gebracht. Deelnemers worden op verschillende manieren geworven. Ze worden actief benaderd door de partners van het project. Daarnaast kunnen mensen zich ook spontaan aanmelden op de website: www.welkominrotterdam.nl of door een inschrijfkaart in te vullen.

Bij de inschrijving wordt gewerkt met een menukaart. Op die manier worden tweetallen gevormd van mensen die gemeenschappelijke interessen hebben, bij elkaar in de buurt wonen, of op een andere manier iets gemeenschappelijks hebben. Het projectbureau brengt vervolgens de tweetallen samen. Zij gaan drie tot vijf keer met elkaar op stap. Daarbij kunnen zij samen een gesprek voeren, de Nederlandse taal oefenen, de eigen buurt en wijk verkennen of samen iets anders ondernemen.

Meer informatie:
o www.welkominrotterdam.nl
o Download de menukaart voorkant, achterkant (pdf, KB)

noot voor de redactie/