Gemeente Roggel en Neer

31/01/2005
Personeel gemeente geeft geld aan CliniClows

Dinsdag 25 januari werd onder toeziend oog van de organisatoren door secretaris Guus Laeven een cheque ter waarde van 816,16 overhandigd aan mevrouw Gonnie Beurskens, ambassadrice van de CliniClowns in Midden-Limburg.

Het geld was bijeengebracht tijdens de jaarlijkse kerstviering van het personeel van de gemeente Roggel en Neer. Sinds 2003 staat de kerstviering in het teken van een goed doel. In 2004 was dit doel de CliniClowns. 60 CliniClowns bieden zieke kinderen in 125 ziekenhuizen afleiding en plezier waardoor zij het ziek zijn even kunnen vergeten. De medewerkers van de gemeente kozen voor de CliniClowns omdat het een thema is dat iedereen aanspreekt. "Veel collega's hebben kinderen en willen uiteraard dat ze, ook in minder goede tijden, plezier kunnen hebben." Het was voor de organisatoren van groot belang dat het goede doel dicht bij de mensen staat, qua onderwerp en afstand. Zo is mevrouw Beurskens van CliniClowns dan ook afkomstig uit de regio.

Veiling
Om het geld in te zamelen werd er een veiling georganiseerd. Alle medewerkers konden zelf spullen inbrengen en al deze spullen werden per opbod aan collega's verkocht. Veel uiteenlopende zaken kwamen onder de veilinghamer, van zweetbandjes tot avondjurken en van glaswerk tot fietsen. Er werd ruim geboden op de aanwezige spullen waardoor aan het einde van de dag een bedrag van 816,16 genoteerd kon worden.

Tijdens de officiële overhandiging van de cheque heeft mevrouw Beurskens toegelicht wat de CliniClowns nu precies doen en dat geld erg belangrijk is om deze doelen te verwezenlijken. Ze benadrukte dat elk bedrag, hoe klein ook, de kinderen een lach op hun gezicht kan bezorgen.