Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

31-01-2005
Plan De Mortel

Het college van burgemeester en wethouders heeft in haar vergadering van 25 januari jl. een positief besluit genomen over de conceptovereenkomst met Woningstichting de Zaligheden over het plangebied De Mortel. Dit houdt in dat de gemeente de gronden verkoopt aan Woningstichting de Zaligheden. De Woningstichting zal de woningbouwplannen in de Mortel realiseren.
Met de ontwikkeling van plangebied De Mortel wil het college nieuwbouw creëren voor zowel starters, doorstromers als senioren, op basis van de woonvisie. Het bestemmingsplan betreft de realisatie van 60 à 70 woningen op het gebied tussen de Lindestraat, Dreef, Mortel en de Mgr. De Haasstraat. De tennisbanen worden in dit plan verplaatst naar het achtergelegen Mortelveld.

Op dit moment ligt het ontwerp van het bestemmingsplan 'De Mortel' vier weken ter visie in het gemeentehuis (tot en met woensdag 23 februari). In deze periode ligt ook het Beeldkwaliteitplan De Mortel ter visie. Tijdens deze periode kan iedereen zijn of haar zienswijze inzake het ontwerpbestemmingsplan en/ of het beeldkwaliteitplan schriftelijk kenbaar maken bij de gemeenteraad, Postbus 12, 5520 AA te Eersel.

Informatiemiddag op 20 februari
Wij willen u er op attenderen dat Woningstichting de Zaligheden op zondag 20 februari aanstaande een informatiemiddag organiseert voor het plan De Mortel in zalencentrum 't Vierspan aan de Eikenburg 1 in Eersel. De burgemeester opent de informatiemiddag om 13.00 uur. Tijdens de informatiemiddag worden de eerste tekeningen getoond, zodat u een goede impressie kunt krijgen. De informatiemiddag duurt tot 17.00 uur.