Dienstenbond CNV

Archief

Bonden weer om tafel bij MCI!
31-01-2005

Op woensdag 25 januari hebben de vakbonden weer overleg gehad met MCI. Aanleiding vormde de aangekondigde reorganisatie en de aangekondigde verdere reductie van het aantal banen. MCI wil het bestaande sociaal plan versoberen. Op woensdag 2 februari praten wij verder.

Wat er besproken is.

MCI heeft de vakbonden uitvoerig bijgepraat over de gang van zaken van het bedrijf en de aangekondigde ontslagen waarover u als werknemers ook over bent geïnformeerd door het bedrijf. Daarnaast heeft MCI aangegeven het sociaal plan op een drietal punten te willen versoberen.

1. De kantonrechtersformule in het sociaal plan moet worden verlaagd van simpel gezegd 1,1 maandsalaris schadevergoeding per gewerkt jaar naar een schadevergoeding van 1.0 maandsalaris per gewerkt jaar.

2. Er moet bezuinigd worden op de outplacementkosten (bij ontslag), dat wil zeggen de kosten van sollicitatiebegeleiding/hulp bij het zoeken naar een baan.

3. De schadevergoeding van mensen die direct na hun ontslag een baan hebben gevonden moeten worden verlaagd.

Als bonden zijn wij echter vooralsnog niet overtuigd van de noodzaak van het op deze manier substantieel versoberen van het sociaal plan. Juist in deze tijd waarin sociale zekerheid in Nederland onder druk staat is het des te belangrijker dat mensen bij ontslag geld mee krijgen en/of nog beter: bemiddeld worden naar een andere baan. En vergeet niet, zelfs bij een nieuwe baan is het voor een werknemer altijd nog maar afwachten hoe het loopt.

En wat vindt u ervan?

Maar wat vindt u als lid van CNV Dienstenbond hiervan? Moeten wij instemmen met de versoberingen van het sociaal plan of niet? Uw reacties horen wij graag via onderstaande emailadressen.

En nu?

Na afloop van de volgende onderhandelingsronde op 2 februari as. hoort u weer van ons.

Vragen?

Als u nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 023-5670686 of mailen via t.vanbuchem@cnvdibo.nl of via m.limmen@cnvdibo.nl