Nederlandse Onderneming voor Energie en Milieu BV

SENTERNOVEM

Laatste jaar subsidie voor innovatieve breedbanddiensten


1) Laatste jaar subsidie voor innovatieve breedbanddiensten
2) ICT subsidie

3)

4) In 2005 is de laatste mogelijkheid subsidie aan te vragen voor innovatieve projecten in de nationale subsidieregeling 'Subsidies diensten Kenniswijk 2004'van het Ministerie van Economische Zaken. Het Ministerie wil met de regeling de landelijke introductie van op consumenten gerichte innovatieve internetdiensten op het gebied van Internet en mobiele communicatie versnellen. De projecten kunnen overal in Nederland worden uitgevoerd.

5)

6) Het ministerie van Economische Zaken heeft het totale beschikbare budget voor dit laatste jaar vastgesteld op EUR 1.850.000. De regeling is voor bedrijven, ondernemers, (non-)profit instellingen, verenigingen en andere organisaties, gevestigd in Nederland. De regeling wordt uitgevoerd door SenterNovem in Den Haag.
7)

8) Aanvragen indienen

9) De regeling kent twee typen dienstenprojecten, namelijk projecten met een maximale subsidie van EUR 400.000 per project ('grote dienstenprojecten') en projecten met een maximale subsidie van EUR 35.000 per projecten 'kleine dienstenprojecten'.
10)

11) Qua indiening zit er een verschil in de procedure voor deze twee categorieën projecten.

12)

13) Voor de grote projecten geldt een indieningsperiode. Minister L.J. Brinkhorst (Economische Zaken) heeft de periode van indiening voor deze projecten vastgesteld op 1 februari aanstaande tot en met 29 maart 2005. Ondernemers kunnen in deze periode projectvoorstellen bij SenterNovem indienen. Binnen het totale budget is voor de grote projecten EUR 1.500.000 gereserveerd. Maximaal kan EUR 400.000 per project worden toegekend.

14)

15) De kleine projecten kunnen gedurende 2005 ingediend worden zolang budget resteert. De uiterste formele indieningdatum is dus 31 december 2005. Voor deze kleine projecten is in binnen het totaalbudget EUR 350.000 beschikbaar.

16)

17) Leren en innoveren

18) Nederland wil voorop lopen op ICT-gebied. Eén van de instrumenten die de overheid hiervoor heeft ingericht is de subsidieregeling 'Subsidies diensten Kenniswijk 2004'. De subsidieregeling biedt aanbieders en consumenten nieuwe mogelijkheden om hen ervaringen te laten opdoen met deze innovatieve diensten.

19)

20) De projecten resulteren in een leeromgeving op het gebied van ontwikkelings- en marktintroductieprocessen voor innovatieve diensten en voor veranderingen in sociale, ruimtelijke en mobiliteitspatronen van consumenten.

21)

22) Subsidievoorwaarden

23) Voor de subsidie geldt een aantal voorwaarden. Het project moet onder meer consumentgericht zijn, gebruik maken van een elektronische infrastructuur en een voldoende experimenteel en innovatief karakter hebben. Daarnaast wordt bij de beoordeling gekeken in hoeverre het project maatschappelijk en/of economisch perspectief biedt, financieel haalbaar is, of een subsidiebijdrage noodzakelijk is, en of de kwaliteit van het projectplan voldoende vertrouwen geeft in de uitvoering.

24)

25) Ondersteuning

26) Ondernemers die overwegen een subsidie aan te vragen kunnen de website bezoeken (www.senter.nl/kenniswijk) of contact opnemen met de adviseurs van SenterNovem (telefoon 070 373 59 45).
27)

28) SenterNovem is een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken, dat overheidsbeleid uitvoert op het gebied van technologie, energie, milieu, export en internationale samenwerking. Doelstelling van SenterNovem is het versterken van de concurrentiepositie van Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen in ons land.
29)

30)

31)