Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 31 januari 2005

School gedupeerd door diefstal computers

TILBURG Een school aan de Professor Stoltehof in Tilburg is ernstig gedupeerd door de diefstal van drie computers en monitoren. Vannacht tussen half- en kwart voor één werd in deze school ingebroken. De inbrekers zijn de school binnengekomen door een ruit te vernielen. De politie heeft vannacht een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Agenten pakken Tilburger op die overlast veroorzaakt

TILBURG Vannacht om tien voor één hebben agenten aan de Heuvelring in Tilburg een 40-jarige man uit deze stad aangehouden. De politie kreeg kort daarvoor meldingen over het verstoren van de openbare rust door de man die met zijn trommel de buurt wakker hield. Als agenten de man op zijn gedrag aanspreken en hem om een identiteitsbewijs vragen kan hij daaraan niet voldoen. Op het moment dat der agenten de man kenbaar maken dat hij is aangehouden beledigt hij de wetsdienaren door ze voor fascisten en klootzakken uit te maken.

Agenten pakken man op na vernielingen aan autos

UDENHOUT Gisteravond om tien voor elf hebben agenten aan de Kreitenmolenstraat in Udenhout een 19-jarige Oisterwijker aangehouden. Hij wordt verdacht van vernielingen aan autos. Zo vernielde hij van vier autos een spiegel en bij twee andere autos bracht de Oisterwijker schade aan, aan de achterzijde van de geparkeerde voertuigen. De politie kon de man aanhouden naar aanleiding van het signalement dat de politier van de vandaal had. Bij hun komst ter plaatse gaven verschillende getuigen van de vernielingen aan, wie de agenten moesten hebben. De Oisterwijker vertelde de agenten ook spontaan dat hij het gedaan had, na ruzie met zijn ouders.

Agenten slingeren prostituee op de bon

TILBURG Gisteravond om tien over halftien hebben agenten aan de Stedekestraat een 53-jarige vrouw uit Bladel op de bon geslingerd. De agenten betrapte de vrouw op heterdaad bij haar werkzaamheden als prostituee.

Tilburgse jongens op dievenpad

TILBURG Gistermiddag om vijf uur hebben agenten op een bouwterrein aan de Witbrantlaan in Tilburg twee Tilburgse jongens (13 en 15 jaar oud) aangehouden. Zij waren door een medewerker van een beveiligingsbedrijf betrapt bij diefstal van bouwmaterialen. In een rugtas van de jongens vond de politie onder andere 29 hoekijzers, schroeven, een slot van een garagedeur en zekeringen. Via HALT zal er voor de jongens naar een passende straf worden gezocht.

Politie onderzoekt mishandeling scheidsrechter

MOERGESTEL De politie onderzoekt de mishandeling van een 57-jarige Bredanaar. De man was gistermiddag scheidsrechter bij de voetbalwedstrijd Audacia Broekhoven, die door Audacia met 11-0 werd gewonnen. Kort voor het einde van de wedstrijd kende de scheidsrechter nog een strafschop toe aan Audacia. Deze beslissing van de scheidsrechter viel bij de spelers van Broekhoven niet in goede aarde en één speler van Broekhoven, een 35-jarige Tilburger, was witheet. Zijn medespelers hebben de heetbroek meegenomen naar hun kleedkamer. Toen de scheidsrechter echter langs de kleedkamer van de Broekhoven spelers kwam zag de Tilburger, volgens de lezing van de scheidsrechter, kans om hem in zijn zij te schoppen. Ook toen weer zijn spelers van Broekhoven op de bres gesprongen om de dreigende situatie niet te laten escaleren. De scheidsrechter heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling en de politie onderzoekt de zaak.

Tilburger gedupeerd na inbraak in berging

TILBURG Een 28-jarige man uit Tilburg heeft vandaag bij de politie aangifte gedaan in verband met een inbraak in de berging van zijn woning. Hierbij zijn de inbrekers onder andere aan de haal gegaan met een ATB fiets ter waarde van 1575 euro. Verder namen de inbrekers elektrisch gereedschap (slijpmachine zaagmachine klopboormachine - boorhamer en freesmachine) mee. De in brekers kwam de berging binnen door een deur open te breken.

Agenten pakken fietsendief op

TILBURG Aan de Korvelseweg in Tilburg hebben agenten vanmorgen om tien voor halfelf een 47-jarige man uit deze stad aangehouden. De agenten zagen de man met een fiets over de schouder rijden. De beide fietsen die de man in bezit had zijn door de agenten voor nader onderzoek aan het bureau gebleven. Na verhoor is de Tilburger weer in vrijheid gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie pakt winkeldief op

TILBURG In een winkel aan de Jan Heijnsstraat in Tilburg hebben agenten vanmorgen om tien uur een 34-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man werd betrapt bij de diefstal van een pot pindakaas.

Politie pakt Bulgaar op met vals paspoort

TILBURG Bij een controle aan de Dr. Ahausstraat hebben agenten vanmorgen een 28-jarige man uit Roosendaal opgepakt. De man, van oorsprong een Bulgaar, had een vals Grieks paspoort bij zich. De politie onderzoekt de zaak.

Eigenaar bronzen beeld bekend

TILBURG Vandaag heeft de politie het bronzen beeld, dat afgelopen zaterdagmiddag rond halfzes werd afgegeven bij de balie van team Leijdal, terug kunnen geven aan de rechtmatige eigenaar. Dat is een 64-jarige man uit Goirle. Die had het beeld verloren omdat de achterdeur van zijn auto niet goed afgesloten was.

Auteur: Carel Bouman