Ingezonden persbericht


Derde boek in succesvolle ICT-reeks

Applicatiebeheer volgens ASL

Sinds men gebruikt maakt van computers, is er sprake van gegevens die worden verwerkt door programma's. Het beheren en aanpassen van deze programma's is een van de oudste beroepen in de ICT-branche. Toch is er altijd veel meer aandacht geweest voor het ontwikkelen van nieuwe systemen dan voor het beheren en onderhouden van de bestaande. De laatste jaren is er sprake van een zekere belangstelling voor het vak applicatiebeheer.

Dit boek is bedoeld voor iedereen die inzicht wil krijgen in het beheren van applicaties.

In dit boek maakt de lezer kennis met het vakgebied applicatiebeheer. Dit gebeurt aan de hand van de public-domainstandaard Application Services Library (ASL). Na een algemene inleiding over het ontwikkelen, gebruiken en beheren van informatiesystemen, komen aan de hand van het ASL-framework de verschillende applicatiebeheerprocessen aan de orde. Het boek sluit af met een modelexamen op het niveau van het EXIN-examen ASL Foundation.

De auteur

Peter Janssen is als directeur van het IT-opleidingsinstituut CVA Informatica Opleidingen al meer dan twintig jaar werkzaam in de IT. Van zijn hand verschenen nog twee andere boeken die ook in de ICT-reeks opgenomen zijn: IT-servicemanagement volgens ITIL en Projectmanagement volgens Prince2. Deze twee boeken verschenen eveneens bij Pearson Education Benelux.

Boekinformatie

Titel : Applicatiebeheer volgens ASL

Auteur : Peter Janssen

ISBN : 90-430-0883-4

Uitgever : Pearson Education Benelux

Imprint : Addison-Wesley

Pagina's : 348

Prijs : ¬ 26,95

Voor meer informatie en het bestellen van een recensieexemplaar neemt u contact op met:

Carin Nordberg

Sales & Marketing Support Higher Education

Pearson Education Benelux

Concertgebouwplein 25

1071 LM Amsterdam

Nederland

T. +31 (0)20 575 58 00

F. +31 (0)20 664 53 34

E. carin.nordberg@pearson.com

Visit us at www.pearsoneducation.nl / www.pearsoned.co.uk