Ingezonden persbericht


De handel in derivaten in begrijpelijke taal

Aandelen, obligaties en derivaten

Niet alleen de Engelse bank Barings ging de mist in met de handel in opties, futures en andere afgeleide financiële producten. Ook Volkswagen, Procter & Gamble en de Daiwa Bank verloren forse bedragen. Voor de laatste ging het om een miljard dollar!

Dit boek heeft tot doel de lezer in te leiden in het onderdeel effecten en derivaten, zodat deze op niveau kan meedenken, meepraten en oordelen over deze kwestie.

Aandelen, obligaties en derivaten is met name bestemd voor studenten in het hoger onderwijs die meer over derivaten dienen te weten. Het is voor hen bijzonder geschikt omdat het boek zich kenmerkt door een praktische aanpak die beknopt, overzichtelijk en duidelijk is. Methoden komen slechts aan de orde voorzover ze in de praktijk worden gebruikt. Er is juist aandacht voor praktische onderwerpen, zoals risico en onzekerheid. De opgaven in dit boek zijn zo gemaakt dat de lezer ze zelfstandig kan maken en controleren met behulp van de uitwerkingen op de website. Het boek is geschikt voor zelfstudie maar is ook zeker bruikbaar als naslagwerk bij projecten.

De auteur

H.J. Ots is als docent verbonden aan de Hogeschool Rotterdam. Hij is ook auteur van de boeken Bedrijfseconomie met Excel, Externe financiële verslaggeving, Bedrijfsrekenen voor het hoger onderwijs en Investeringsselectie. Al deze boeken zijn bij Pearson Education Benelux verschenen.

Boekinformatie

Titel : Aandelen, obligaties en derivaten

Auteur : H.J. Ots

ISBN : 90-430-0997-0

Uitgever : Pearson Education Benelux

Imprint : Prentice Hall

Pagina's : 315

Prijs : ¬ 34,95

Voor meer informatie en het bestellen van recensieexemplaar, neem contact op met:

Carin Nordberg

Sales & Marketing Support Higher Education

Pearson Education Benelux

Concertgebouwplein 25

1071 LM Amsterdam

Nederland

T. +31 (0)20 575 58 00

F. +31 (0)20 664 53 34

E. carin.nordberg@pearson.com

Visit us at www.pearsoneducation.nl / www.pearsoned.co.uk