Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 31 januari 2005

Politie houdt Bredanaar aan na woninginbraak

BREDA: De politie heeft afgelopen nacht een 27-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man werd kort na de ontdekking van een woninginbraak aan de Brabantlaan in het park aan de Wilhelminasingel aangetroffen. De Bredanaar voldeed aan het signalement dat door getuigen was opgegeven.Om binnen in de woning te komen heeft de dader het slot van de achterdeur opengebroken. Uit de woning werd een videocamera weggenomen. De verdachte is maandagmiddag in verzekering gesteld. De technische recherche voert een sporenonderzoek uit.

Inbraak verzorgingstehuis

BREDA- Bij een verzorgingstehuis aan de Bernard de Wildestraat is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Een getuige heeft gezien dat twee jongens op de fiets wegreden op de fiets. De politie heeft een onderzoek ingesteld, maar wist de daders niet te achterhalen. Uit het gebouw is een computer weggenomen.

Inbraak in woning

BREDA- In de nacht van zaterdag op zondag is In een woning aan de Voltaweg ingebroken. De dader heeft de voordeur opengebroken. De gehele woning is doorzocht. Uit de woning zijn onder andere een laptop en sieraden buitgemaakt.

Politie houdt verdachte gewapende overval aan

BREDA- De politie heeft vanmorgen een 17 jarige Bredase jongen aangehouden, die wordt verdacht van betrokkenheid bij een gewapende overval op een benzinestation aan de Emerparklaan in Breda.

Op 28 november kwamen tegen 22.30 uur twee mannen het pompstation binnen, waarvan er een gewapend was met een vuistvuurwapen. De mannen dwongen het personeelslid tot afgifte van geld. Onmiddellijk na de overval gingen de daders er vandoor. Eerder arresteerde de politie al twee verdachten in de leeftijd van 18 en 22 jaar in het onderzoek. De politie verdenkt de 27 jarige Bredanaar van betrokkenheid bij de overval. De verdachte is in verzekering gesteld.

Politie houdt tweetal aan voor vernieling

RIJSBERGEN- De politie van team Zundert heeft in de nacht van zondag op maandag twee inwoners van Rijsbergen op heterdaad aangehouden. De 17 en 18-jarige Rijsbergenaren werden in de kraag gegrepen toen een agent in burger het tweetal een trottoirtegel uit de stoep zag halen en in de richting van woning zag lopen. In de vooraf gaande weekenden werden in Rijsbergen in de buurt van de Kerkakkerstraat ruiten vernield. De politie hield afgelopen weekend een extra oogje in het zeil. Toen het duo werd betrapt gingen zij er vandoor. De 17-jarige jongen kon direct worden aangehouden. Zijn maatje kon even later thuis worden opgehaald. De politie onderzoekt of de eerdere vernielingen ook door het tweetal zijn vernield. Na verhoor zijn zij weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbraak woning

ZUNDERT- In een woning aan de Aanstee is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken.De dader kwam via een platdak bij het raam van de badkamer, waarvan het raam werd geforceerd. De buit bestaat uit een computer en sieraden. De technische recherche is gevraagd een sporenonderzoek uit te voeren. De politie is begonnen met een buurtonderzoek.

Winkeldief aangehouden

BAARLE-NASSAU- Zondag is in een kledingzaak aan de Alphenseweg een 36-jarige inwoner van Den Bosch aangehouden. De vrouw werd op heterdaad betrapt bij de diefstal van vier spijkerbroeken en door de eigenaar aangehouden. De vrouw kwam met minder kledingstukken uit de paskamer dan waarmee zij er in gegaan was. Zij liep vervolgen voor de kassa en wilde de winkel uit lopen zonder te betalen. Na verhoor is zij heengezonden met een Au-dagvaarding.

Parkeercontrole Van Bergenplein: 78 waarschuwingen uitgedeeld

ETTEN-LEUR- De politie van het team Etten-Leur gaat extra controleren op de naleving van de uitgebreide parkeerverbodzone rond het Van Bergenplein. Tot 01 februari 2005 is alleen waarschuwend opgetreden. De afgelopen week deelden politieagenten 78 waarschuwingen uit op deze locatie. Vanaf dinsdag gaan zij over tot het uitschrijven van parkeerbonnen. De hoogte van de boete voor het fout parkeren bedraagt 45 euro.

Onlangs besloten Burgemeester en Wethouders van de gemeente Etten-Leur het gebied van de parkeerverbodzone rond het Van Bergenplein uit te breiden. De parkeerverbodzone geldt nu voor het Van Bergenplein, de Korte Brugstraat tot aan de Eikstraat, de Lange Brugstraat tot aan de Kasteellaan, de Zevenbergseweg tot na de bebouwing t.h.v. perceel 14, de parkeerplaats Turfschip en Brouwerstraat en de zuidzijde van het Van Bergenplein tot aan de Kapelstraat.

Bredanaar beroofd van portemonnee

BREDA: Zondagavond is een 56-jarige inwoner van Breda aan de Haagweg beroofd van zijn portemonnee. De man was tussen 23:30 en 23:45 uur na een avondje stappen op de fiets op weg naar huis. Ter hoogte van het biermuseum werd hij door een nog onbekende van zijn fiets werd geduwd. De Bredanaar kwam hierdoor ten val en merkte dat zijn portemonnee werd gerold door een dader en werd vastgehouden door een tweede persoon. Na de beroving zijn de daders in onbekende richting vertrokken en is het slachtoffer naar huis gefietst. De politie heeft Slachtofferhulp ingeschakeld voor de emotioneel aangeslagen man. Vanmiddag heeft hij aangifte gedaan bij de politie.

Auteur: Henk Snepvangers