Artsen zonder Grenzen


Op pad voor Artsen zonder Grenzen
Verpleegkundige Anqelique Pouwels werkt voor Artsen zonder Grenzen. Aan de hand van haar ervaringen nemen de leerlingen een kijkje achter de schermen.

Video souvenirs

In de video Souvenirs neemt Angelique de leerlingen mee op reis naar een vluchtelingenkamp in Zambia. Daar ontmoet zij de viertienjarige Kalumbo uit Kongo. Hij vertelt over de vlucht uit zijn geboorteland en zijn leven in het kamp.

Via de opdrachten in het lespakket komen de leerlingen erachter hoe het verlenen van noodh ulp verloopt tijdens noodsituaties als een natuurramp of een oorlog. Waar vind je bijvoorbeeld 100.000 dekens voor de dakloze slachtoffers van een aardbeving in India en hoe krijg je schoon water voor de oorlogsvluchtelingen in Afghanistan?

Tijdens het rollenspel richten de leerlingen zelf een vaccinatie- en voedingscentrum in waar medeleerlingen voedingskoekjes proeven, worden gevaccineerd en gewogen met materiaal dat Artsne zonder Grenzen gebruikt in het veld.

Het leerlingenboekje is opgezet als het dagboek van Angelique tijdens haar verblijf in Pakistan. De foto's en de begeleidende tekst geven een beeld van haar werkzaamheden in een Pakistaans vluchtelingenkamp. Tenslotte is er in het materiaal een aantal originele ideeën opgenomen waarmee u met uw leerlingen acties kunt opzetten om het werk van AzG te steunen.

Wat zit er in het lespakket?


* De video souvenirs

* 35 leerlingenboekjes

* Informatieboekje over Artsen zonder Grenzen
* Docentenhandleiding met werkbladen en achtergrondinformatie
* Materiaal van AzG voor het rollenspel (armbandjes om ondervoeding te meten, spuitjes, handschoenen, BP-5 koekjes)
* Twee posters

* De mogelijkheid een gastspreker van AzG uit te nodigen

Wilt u één of meer lespakketten bestellen?

Vul de naam van de school, de adresgegevens, de naam van de besteller en het aantal gewenste pakketten o.v.v. lespakket hier in en u krijgt zo snel mogelijk antwoord >>
NB! Dit lespakket is alleen bestemd voor docenten en kan niet door leerlingen worden besteld.
De kosten per lespakket zijn 18 euro per stuk (inclusief verzendkosten)

Artsen Zonder Grenzen -- Plantage Middenlaan 14 1018 DD Amsterdam -- GIRO 4054