Persberichten maandag 31 januari

's-Hertogenbosch 31-01-2005

AANRIJDING EN TE VEEL GEDRONKEN

's-Hertogenbosch - Zondagavond, rond 18.20 uur, werd op de Hertog Godfriedstraat in 's-Hertogenbosch een aanrijding gemeld. Een auto bestuurd door een 41-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch was op genoemde straat tegen een auto gereden, bestuurd door een 62-jarige man uit 's-Hertogenbosch. Bij de aanrijding ontstond materiele schade. Bij onderzoek bleek wel, dat de vrouw te veel gedronken had om met een auto te mogen rijden. Naast de bekeuring voor het rijden onder invloed kreeg de vrouw ook een rijverbod van 8 uur. Ook haar rijbewijs werd ingevorderd. De vrouw zal ook moeten deelnemen aan de Educatieve Maatregel Alcohol, een meerdaagse cursus, die door de overtreder zelf betaald moet worden. De kosten van deze cursus is 506,46.

ONDER INVLOED

Rosmalen - Zondagavond, rond 23.30 uur, werd op de Bruggen in Rosmalen, een 33-jarige man uit Vinkel bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Toen de man werd aangehouden verzette hij zich hevig. Verder weigerde de man alle medewerking. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 24 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook deze man zal waarschijnlijk moeten deelnemen aan de Educatieve Maatregel Alcohol.

TE VEEL GEDRONKEN

's-Hertogenbosch - In de nacht van zondag op maandag, rond 04.20 uur, werd op de Zandzuigerstraat in 's-Hertogenbosch, een 22-jarige man uit Berlicum bekeurd. Het rijbewijs van de man bleek ongeldig verklaard te zijn. De man werd dan ook bekeurd voor het rijden onder invloed en zonder rijbewijs. Naast deze bekeuringen kreeg de man ook een rijverbod van 5 uur.

-----
's-Hertogenbosch - Dezelfde nacht even voor 06.00 uur, werd op Treurenburg in 's-Hertogenbosch een 39-jarige man uit Kerkdriel bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast deze bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 10 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook deze man zal moeten deelnemen aan de Educatieve Maatregel Alcohol.

MAN ZWAAR GEWOND BIJ ONGEVAL

Berlicum - Zondagmiddag even voor 18.00 uur werd een ongeval gemeld op de Milrooijsedijk in Berlicum. Aldaar bleek een 50-jarige fietser te zijn aangereden door een bestelbusje. Na het ongeval was het busje doorgereden. Aan de hand van getuigenverklaringen kon korte tijd later een 28-jarige man uit Reek worden aangehouden. Hij was met een busje over de Milrooijsedijk in Berlicum gereden en had daarbij de fietser van achter aangereden. Na het ongeval was hij doorgereden. Het slachtoffer is zwaar gewond overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch. Zowel van het slachtoffer als van de 28-jarige man is een bloedproef genomen. De man uit Reek is in verzekering gesteld en zijn rijbewijs is ingevorderd. De man is voor verder onderzoek ingesloten. Naar de juiste toedracht van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld.

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

Boxtel - Zondagavond is een 17-jarige jongen uit Boxtel aangehouden. De jongen had in de wijk Oost in Boxtel in zijn ouderlijke woning vernielingen gepleegd. Toen hij door de politiemensen werd aangehouden verzette hij zich zo hevig, dat pepperspray gebruikt moest worden. De jongen is voor verder onderzoek ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

Vught - In de nacht van zondag op maandag, even na 01.00 uur, werd op het Salahutuplein in Vught een 48-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een bromfiets terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 6 uur. De man zal ook moeten deelnemen aan de Educatieve Maatregel Alcohol. Dit is een meerdaagse cursus die door de overtreder zelf betaald moet worden. De kosten hiervan zijn 506,46.

RIJDEN ONDER INVLOED

Veghel - Zondagavond, rond 21.00 uur, werd op de Kempen in Veghel een 45-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij veel te veel gedronken had. De man had bijna zes keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol gebruikt. Ook bleek de man nog een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben tot eind februari 2005. Het rijbewijs van de man bleek in oktober 2002 ongeldig verklaard te zijn. Voor al deze feiten werd de man bekeurd. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig. Naast deze bekeuringen kreeg hij ook een rijverbod van 17 uur en werd zijn auto, op last van de officier van justitie, in beslag genomen.

TE VEEL GEDRONKEN

Veghel - In de nacht van zondag op maandag, even na 02.00 uur, werd op de Meijerijgaarde in Veghel een 28-jarige man uit Veghel bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 2 uur.

HENNEPKWEKERIJ IN SCHUUR AFGEBRAND

Maren Kessel In een schuur achter een woning aan de Liesdaalweg heeft de politie maandagochtend vroeg een hennepkwekerij ontdekt, van 84 planten. Bij de brand zijn de schuur en kwekerij vernietigd. De 49-jarige eigenaar van de woning is gehoord, maar hij wist niets van de kwekerij. Een 26-jarige huurder van de woning is verhoord. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
Essent is ter plaatse geweest en constateerde dat er voor de meter stroom werd afgetapt. Essent heeft de stroom afgesloten. Tegen een vergoeding van 1500 euro kan weer op het stroomnet worden aangesloten.

GEWAPENDE OVERVAL BENZINESTATION

Cuijk Rond 19 uur heeft zondagavond een gewapende overval plaatsgevonden op een benzinestation aan Het Zand in Cuijk. Bij het sluiten van de zaak kwamen twee personen met bivakmutsen op de eigenaar af en hebben onder bedreiging van een mes de kassa meegenomen. Vermoedelijk zijn ze lopend via de Kaneelstraat verdwenen. De politie heeft de plaats van het delict, het benzinestation, de omgeving onderzocht en diverse getuigen ondervraagd. Een speurhond heeft de omgeving afgezocht. De politie vraagt getuigen zich te melden bij het bureau in de omgeving of contact op te nemen met 0900-8844.

MET DRANK OP ACHTER HET STUUR
Cuijk Aan de Hagelkruis heeft de politie tijdens een alcoholcontrole in de nacht van zondag op maandag een 38-jarige automobilist uit Nijmegen aangehouden die met drank op achter het stuur zat. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij is in vrijheid gesteld.
------
Cuijk Een 51-jarige automobilist uit Cuijk is even later aangehouden door de politie omdat hij te veel alcohol had gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij is in vrijheid gesteld.

MAN KOMT OM BIJ ONGEVAL

Overloon - Maandagmorgen is een 45-jarige man uit Overloon bij een ongeval om het leven gekomen. De man reed met zijn auto over de Venraijseweg , komende uit de richting Venray, in Overloon. Door nog onbekende oorzaak is de man rechts naast de weg gekomen. Bij de stuurcorrectie verloor hij de macht over het stuur. Daardoor schoot hij met zijn auto de rijbaan op en reed met de zijkant van zijn auto tegen de zijkant van een hem tegemoetkomende buurtbus, bestuurd door een 59 jaar uit Oploo reed. Door de aanrijding raakte de man uit Overloon bekneld in de auto. De 45-jarige man werd door het ongeval op slag gedood. Bij het ongeval raakte de bestuurder van de buurtbus en een zevental passagiers, in de leeftijd van 15 tot 17 jaar licht gewond. Twee van hen zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Boxmeer.