Gemeente Son en Breugel


Informatie- en inspraakavonden Trajectnota / MER BOSE

De Regioraad van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) stelde op 23 december 2004 de Trajectnota/MER BOSE formeel vast. Het SRE heeft de Trajectnota opgesteld om de bereikbaarheids- en leefbaarheidsproblemen in de Stadsregio Eindhoven/Helmond in beeld te brengen en op te lossen. Deze nota ligt tot 31 maart ter inzage in het gemeentehuis. Op het besluit van de Regioraad kunt u uw zienswijze en advies voor het voorkeursalternatief kenbaar maken.

Schriftelijke reactie

Uw schriftelijke reactie dient uiterlijk 31 maart 2005 bij de Regioraad van het SRE in te dienen. U kunt daarbij verzoeken dat uw persoonlijke gegevens niet bekend worden gemaakt. Stuur uw schriftelijke opmerkingen naar: Regioraad van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven, Postbus 985, 5600 AZ Eindhoven.

Informatie- en inspraakavonden: Wanneer, waar en wat?

Tijdens een vijftal informatie- en inspraakavonden kunt u ook mondeling uw zienswijze over de Trajectnota/MER BOSE kenbaar maken en toelichten.

* 16 februari 2005 in het Ontmoetingscentrum, Otterweg 27 te Beek en Donk

* 21 februari 2005 in Vrijetijdsaccommodatie Blixems, Ouverture 2 te Eindhoven


* 28 februari 2005 in Cultureel Centrum Het Klooster, Park 1 te Nuenen

* 7 maart 2005 in Zaal Adelaars, Hoofdstraat 137 te Mierlo-Hout
* 10 maart 2005 in Sociaal Cultureel Centrum Hofdael, Molenstraat 23 te Geldrop

Bovenstaande avonden starten om 18.30 uur met een (informeel) informatief gedeelte, waarin u vragen kunt stellen over de Trajectnota / MER BOSE. Van 19.30 tot 21.00 uur staat de formele inspraakavond / hoorzitting gepland. De afsluiting van de avond is om 21.30 uur.

Informatie- en inspraakavonden: De spelregels

Als u tijdens een van bovenstaande avonden uw zienswijze kenbaar wilt maken, dient u zich vooraf aan te melden. Stuur daarvoor uiterlijk een dag voor de betreffende avond een verzoek naar het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven, Postbus 985, 5600 AZ Eindhoven o.v.v. inspraak BOSE. Of meld u per e-mail aan: info@sre.nl. Als u zich hebt aangemeld, krijgt u tijdens de avond vijf minuten inspreektijd. U kunt inspreken namens uzelf of namens een organisatie. Let op! Uw mondelinge of schriftelijke opmerkingen moeten tenminste summier gemotiveerd duidelijk maken wat de aard van uw zienswijze op de Trajectnota/MER BOSE is.

Voorkeursalternatief

Na de formele inspraakperiode zal de Regioraad van het SRE uiteindelijk een voorkeursalternatief vaststellen in juni 2005. Dit kan één van de onderzochte alternatieven zijn, een combinatie van een aantal onderzochte alternatieven, of een gedeelte van de onderzochte alternatieven. Er kunnen in dit stadium geen nieuwe (deel)alternatieven worden toegevoegd. Om dit voorkeursalternatief vorm te geven vragen wij u de Regioraad te adviseren (onderbouwd) over het voorkeursalternatief. Ook dit advies kunt u schriftelijk richten aan de Regioraad van het SRE in de periode tussen 3 januari en 31 maart, op bovenstaand adres of mondeling toelichten tijdens de hoorzitting op de inspraakavonden.

Nadere informatie

De Trajectnota / MER BOSE is, tegen betaling van de kostprijs ( 140,00), verkrijgbaar bij het SRE. U kunt uw bestelling doorgeven aan het SRE, telefoon 040-2594594, e-mail info@sre.nl. Nadere informatie over de Trajectnota/MER BOSE (en de samenvatting) is ook beschikbaar via de website van het SRE: www.sre.nl/bose