Stadsdeel Zeeburg

Groot onderhoud Insulindeweg

Grote delen van de voetpaden, parkeerstroken en ventwegen van de Insulindeweg verkeren in een slechte staat. Deze weggedeeltes moeten opnieuw gestraat of vervangen worden. De hoofdrijbaan moet opnieuw geasfalteerd worden. Het gaat om het deel tussen de Kramatweg en de Toministraat. Het deel vanaf de Kramatweg tot de Zeeburgerdijk-Oost is begin 20 03alaangepakt.

Start werkzaamheden
Eind januari 2005 begint stadsdeel Zeeburg met het groot onderhoud aan de Insulindeweg. De werkzaamheden starten op maandag 31 januari 2005 en duren tot medio 2006.

In deze periode worden de volgende werkzaamheden verricht:
* vervanging asfalt van de hoofdrijbanen en fietspaden
* opnieuw bestraten van de ventwegen en voetpaden
* verlenging tram- en bushaltes

* vervanging tramsporen

* vernieuwing straatverlichting

* opknappen groenstrook langs de rijweg

* vernieuwing van het riool

* diverse werkzaamheden aan kabels en leidingen

Waar en wanneer?
De uitvoering vindt plaats in twee fasen. Zo blijft de buurt en de omgeving van de Insulindeweg bereikbaar. In fase 1 wordt het gedeelte tussen de Kramatweg en de Molukkenstraat aangepakt. In fase 2 is het deel tussen de Molukkenstraat en de Toministraat aan de beurt.
* Fase 1a: 31 januari 2005 t/m mei 2005
De asfaltrijbanen en de fietspaden tussen de Kramatweg en de Molukkenstraat krijgen een nieuwe asfaltlaag. DWR gaat het riool vervangen en het GVB vernieuwt de tramhaltes.
* Fase 1b: mei 2005 t/m september 2005
De ventwegen tussen de Kramatweg en de Molukkenstraat worden opnieuw bestraat. Daarnaast verrichten diverse nutsbedrijven werkzaamheden aan kabels en leidingen.

* Fase 2a: september 2005 t/m februari 2006 De ventwegen tussen de Molukkenstraat en de Toministraat worden opnieuw bestraat. Daarnaast vinden werkzaamheden plaats aan de riolering.

* Fase 2b: februari 2006 t/m juni 2006
De asfaltrijbanen en de fietspaden tussen de Molukkenstraat en de Toministraat worden opnieuw geasfalteerd. Het GVB werkt aan de tramsporen.

Bereikbaarheid en overlast
Alles wordt in het werk gesteld om de overlast voor bewoners en ondernemers tot een minimum te beperken. Een enkele keer moet de DWR 's nachts werken aan het riool onder de trambaan. Dit levert voor het openbaar vervoer zo min mogelijk stremmingen op.

Bereikbaarheid
Gedurende de werkzaamheden blijft de buurt bereikbaar voor bewoners, ondernemers, nood- en hulpdiensten, openbaar vervoer en bestemmingsverkeer.
Tijdens het werk aan de hoofdrijbanen worden autos, stadsbussen en fietsen omgeleid. De omleidingroutes worden met borden aangegeven. Voetgangers kunnen langs het werk.

Parkeren
Gedurende de werkzaamheden zijn niet alle parkeerplaatsen langs de hoofdrijbanen en de ventwegen beschikbaar. Voor de invalidenvoertuigen worden tijdelijke voorzieningen getroffen.

Laden en lossen
Met het laden en lossen zullen sommige bedrijven in de omgeving overlast ondervinden. Bij problemen kunnen ondernemers contact opnemen met de opzichter om een oplossing te vinden.

Bewonersbrieven
In de komende periode informeert het stadsdeel met bewonersbrieven de omwonenden en ondernemers tijdig over de werkzaamheden in de opeenvolgende fasen.

Contact
Voor informatie over de uitvoering van de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de opzichter, de heer G. Bakker, telefoon (06) 413 746 95.

Voor algemene vragen over het project kunt u terecht bij de assistent projectleider, dhr. B. Zeeman. Hij is bereikbaar via het secretariaat, tel. (020) 608 08 80 of per e-mail: info@zeeburg.nl.