Stadsdeel Amsterdam Centrum

Komende weken schaatspret op de Dam

Vanaf begin februari tot half maart kan er op een ijsbaan op de Dam geschaatst worden. Het stadsdeel heeft hiertoe de vergunning voor de periode van 31 januari tot 15 maart (inclusief op- en afbouw) aan de exploitant overhandigd.

Ijsbaan met aanvullende attracties

De aanvraag voor de ijsbaan met aanvullende attracties was op 17 december jl. ingediend. De ijsbaan heeft een aantal aanvullende attracties, waaronder een overdekte horecagelegenheid, acht chalets waar wafels, soep, crêpes, glühwein en worst worden verkocht en één chalet waar andere artikelen (merchandise) worden verkocht. Daarnaast komen er twee wagens voor de verkoop van snoep en snacks, een oliebollenkraam en een draaimolen.

Ecobekers

Met de exploitant is onder meer overeengekomen dat bij het schenken of serveren van (alcoholische) dranken gebruik wordt gemaakt van ecobekers. Om de aantrekkelijkheid te verhogen worden de lange kanten van de ijsbaan zoveel mogelijk van doorzichtig materiaal voorzien.

Onverhoopte omstandigheden

Mocht door onverhoopte omstandigheden, bijvoorbeeld bij een te hoge buitentemperatuur, de ijsbaan niet meer geschikt zijn om op te schaatsen, dan vervalt de vergunning voor de ijsbaan, inclusief de aanvullende attracties.

naar boven

---