Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


31 januari 2005


HOENDERLOO - Inbraak in woning


Onbekenden hebben zondag (30/01) ingebroken in een woning aan de Krimweg. De daders kwamen via een raam de woning binnen en namen twee mobiele telefoons mee. De 27-jarige bewoner ontdekte zondagavond de inbraak en deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.


APELDOORN - Inbreker gepakt


De politie heeft zondagavond (30/01) op de Edisonlaan een 24-jarige man uit Zwolle aangehouden die eerder probeerde een ruit in te slaan van een winkel aan het Mercatorplein. De politie kreeg rond 22.00 uur een inbraakmelding binnen en was snel ter plaatse. De politie hoorde enkele harde klappen en zag dat de verdachte met een steen tegen de ruit sloeg. Op het aanroepen van de politie ging de man er vandoor achtervolgd door de politie. Ook een politiehond werd ingezet. Toen de man trachtte de vluchten beet de hond de man in zijn benen. Bij aanhouding trof de politie en vuistvuurwapen alsmede een mes aan. De man is voor verder verhoor opgesloten in een politiecel.


APELDOORN - Politie houdt inbreker aan


De politie heeft zondagavond (30/01) in een woning aan de Adelaarslaan een 33-jarige Apeldoorner aangehouden die worden verdacht van inbraak in een winkel aan de Adelaarslaan. Getuigen zagen rond 22.30 uur dat een man een ruit van de winkel insloeg. Aan de hand van een signalement hield de politie de verdachte later aan. Hij is voor onderzoek opgesloten in en politiecel aan de Vosselmanstraat.


APELDOORN - Boetes voor bromfietsbestuurder


Een 20-jarige Apeldoornse bromfietser kreeg zondagavond (30/01) tijdens een controle op de Arnhemseweg een flink aantal boetes. De politie zag de man rond 22.30 uur rijden. Op het zien van de politie deed hij zijn verlichting uit en probeerde zich te verstoppen. Controle wees uit dat de man geen identiteitsbewijs bij zich had, hij beschikte niet over een bromfietscertificaat, had geen correcte plaat op zijn bromfiets en droeg geen helm. Bovendien bleek na een test op de rollentestbank het vermogen van de bromfiets te hoog te zijn.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --