Ingezonden persbericht

Jonge Democraten blij dat PvdA eigen overbodigheid erkent

De PvdA is klaar om op te gaan in D66. Dat vinden de Jonge Democraten, die in het nieuwe beginselprogramma van de Partij van de Arbeid een degelijke kopie van de sociaal-liberale beginselen zien. De D66-jongeren stellen voor morgen met Wouter Bos de Partij van de Vrijheid op te richten.

Voorzitter Jan Paternotte van de Jonge Democraten: ,,Door vrijheid boven gelijkheid te stellen en af te stappen van 'open grenzen'-beleid is de PvdA een ware sociaal-liberale partij geworden"

De Jonge Democraten hopen dat de PvdA met het aannemen van haar nieuwe beginselprogramma nu ook in woord en daad zal kiezen voor de liberale stroming in de Nederlandse politiek. "De afgelopen maanden heeft de PvdA zich van haar meest hypocriete kant laten zien", aldus Paternotte. "Enerzijds wil de PvdA een toekomstgerichte partij zijn en bleek ze bereid tot vergaande hervormingen in de onderhandelingen met het CDA, anderzijds profiteerde de PvdA graag van de succesvolle retoriek van de vakbonden over de hervormingen van het huidige kabinet, met als dieptepunt de deelname aan de vakbondsdemonstratie van 2 oktober 2004".

Om de PvdA te helpen nóg meer inzicht te krijgen in de liberale beginselen bieden de Jonge Democraten Wouter Bos in een open brief aan een cursus liberalisme bij hen te volgen.